• Flamingo’s 3 zweet en ploetert naar de winst!!

Na een week van vakantie en zonneschijn was het weer tijd voor Oud-Hollands koud weer. Maar zoals het gaat in ons koude kikkerlandje kijk je met vol goede moed weer naar de weerberichten en omhoog en hopend dat de weergoden ons met wat zonneschijn willen verblijden. Het derde van de Flamingo’s hebben in de vakantie hun rust gepakt en sommigen van ons wat meer dan dat ze zouden willen.

Na drie vrije zaterdagen, wat in het begin lekker is maar daarna vrij saai, mocht het derde aantreden in het thuishonk van Noordenveld 3. Een mooi sportcomplex compleet met volleybal, squash, zwembad en een kantine (met helaas geen zelfservice). Normaal gesproken rond 16.30 ben je gewend dat de wat oudere ploegen het tegen elkaar opnemen voor je eigen wedstrijd. Dit was niet het geval bij deze wedstrijd, want er was namelijk nog een E-tjes wedstrijd aan de gang. Dit resulteerde in een vreemde voorbereiding, eerst de korf omhoog, K5 ballen zoeken, pauze bijna om en daarna naar binnen om te bespreken.

Omdat het derde voor het tweede en eerste van de Flamingo’s zouden spelen konden de supporters van de vereniging een fijne lange korfbalmiddag/ avond tegemoet gaan. Het derde begon fel aan de wedstrijd wat na 10 minuten resulteerde in een 5-5 stand. Coach Jelle Slofstra merkte vervolgens op dat er een scoreverloop moest worden bijgehouden wat daarna snel werd gedaan.

Flamingo’s probeerden met goed verzorgd korfbal deze wedstrijd te spelen terwijl Noordenveld zich meer en meer begonnen te irriteren aan allerlei onderdelen van het verdedigend spel van Flamingo’s. Gelukkig lieten de Flamingo’s zich hier niet door afleiden en dit resulteerde in een 3 punten voorsprong 5-8. Daniëlle de Haan had een zware wedstrijd met een goede dame en de omstandigheden van de zaal waar iedereen moeite mee had. Dit was natuurlijk een effect van het feit dat er een zwembad naast de hal staat. Het zorgt voor een warme kamertemperatuur in de hal waardoor je geen trainingspak aan hoeft wanneer je aan de kant zit. Na deze voorsprong kwam Noordenveld steeds een terug naar twee punten verschil tot aan de rust Hendrik de eerste helft liet aflopen met een knallend afstandsschot 9-12.

Desondanks dat juffrouw de Haan een moeilijke dame had neemt niet weg dat zij niet haar doelpunten meepakt en ze opende de score na de rust 9-13. Hierna zouden de Flamingo’s nog maar 1x weer met vier doelpunten verschil voorstaan.
      Julia, die net terug kwam van een blessure werd na 40 minuten speeltijd vervangen door Rikst.

Doelpunten namen toe in de tweede helft zowel als het geschreeuw en geklaag aan de kant van Noordenveld. Hierdoor raakten de Flamingo’s wellicht een beetje geïrriteerd, want zeg nou zelf .. iedereen wil graag leuk korfballen.
      Dit resulteerde op een gegeven moment in een tussenstand van 20-21. Het was even spannend, té spannend vond Sydo.
      Deze maakte het doelpunten verschil weer op 2 dankzij een klein kansje. Jelmer zorgde voor nog een grotere marge 20-23. Uiteindelijk sputterde Noordenveld nog even tegen, maar dit mocht niet meer voor hen baten en de scheidsrechter floot bij de eindstand 22-25.

Dit resultaat heeft ervoor gezorgd dat Flamingo’s op dit moment op de derde plek staat. Volgende week moet het derde tegen de kampioen CSL-4 die afgelopen zaterdag won van de Granaet en zo hun kampioenschap veilig hebben gesteld. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden dus kom allen ons aanmoedigen om de hegemonie van CSL-4 te doorbreken! Aanvang: 17.00!

Rikst Broekhuizen