• Geslaagd G-toernooi in De Houtmoune

Op 9 februari was Flamingo’s aan de beurt om het G-toernooi voor poule B te organiseren.
      De deelnemende teams waren Leeuwarden 1 en 2, SIOS, Emmeloord en natuurlijk het G-team van Flamingo’s, dat met 11 leden goed vertegenwoordigd was. Henk had zelfs een fanclub meegenomen!

Om de spieren op te warmen werd begonnen met een spelletje pionnenroof, waarbij er heel wat ballen door de korven rolden.
      Dat beloofde dus iets voor de wedstrijden.

In ronde 1 kwam Flamingo’s in actie tegen Leeuwarden 1. Vaak zijn dat doelpuntrijke duels maar deze keer wilde de bal maar moeilijk door het mandje. Leeuwarden wist op een 1-0 voorsprong te komen, maar Albert maakte de gelijkmaker en 1-1 werd ook de eindstand van deze wedstrijd.

In ronde 2 was SIOS de tegenstander. Altijd lastig en dat bleek ook nu weer. SIOS gooide er 4 in, maar gelukkig wist Aileen ook eenmaal te scoren.

In de derde wedstrijd moest Flamingo’s het opnemen tegen Leeuwarden 2. Nu werd er naar hartenlust gescoord. Ranna maakte de openingstreffer, Leeuwarden kwam nog op 1-1 maar toen was het hek van de dam. Hendrika en Aileen schoten er samen nog 7 in, daarin bijgestaan door hun ploeggenoten. Leeuwarden bepaalde de eindstand op 8-2.

De laatste tegenstander was Emmeloord. Dat kwam op een 1-0 voorsprong, maar Hendrika bracht de ploegen weer op gelijke hoogte. Emmeloord wist echter nog twee keer de korf te vinden.

Met vier overwinningen werd SIOS de winnaar van het toernooi. Maar iedereen had een prijs, want na afloop stond er in de kantine voor iedereen een ‘bakje patat met ranja’ te wachten.

Al met al een geslaagd toernooi, met dank ook aan de scheidsrechters Attie Kloosterman en Jakob de Vries en de man van de klok Foppe de Vries.

Griet de Vries