• Flamingo’s 3 on FIRE!!!

Na de knappe en bloedstollende wedstrijd van vorige week tegen Dts, waar er een puik resultaat van 19-17 werd behaald, waren vandaag de stadjers uit Groningen uitgenodigd om een potje te komen korfballen tegen de sterren van Flamingo’s 3.
      Deze stedelingen spelen onder de naam ROG.
      Iedereen weet uiteraard wel wat een rog is. Globaal is het een platte vis, met de bek aan de onderkant, kieuwen op de bovenkant en visetend.
      Als we even verder doorzoeken, blijkt dit beeld wel te kloppen, maar is het wel wat gecompliceerder.
      De rog is een kraakbeenvis. Dit houd in dat een rog geen botten heeft, maar een meer elastische substantie. Doorgaans heeft een rog 2 rugvinnen op zijn staart en zwemmen ze met behulp van hun grote borstvinnen. De ogen zijn ten alle tijde bij alle soorten op de rug gepositioneerd.
      Dus dan denk je, waarom noemt een club zich nou ROG?
      Nou, het heeft eigenlijk niks met de kraakbeenvis te maken.
      In Groningen blijkt een hele mooie toren te staan, die de meeste lezers van dit verslag wel bekend is. In de volksmond ook wel de Olle Grieze genoemd te worden.
      De meeste mensen kennen deze karakteristieke toren aan de naam: Martinitoren.
      De korfbalvereniging schuilt onder de naam Rondom Olle Grieze.
      Persoonlijk vind ik het een mooi bedachte naam, waarin deze toren een mooi plekje bedeeld krijgt in het korfbal wereldje.
      Op de shirtjes van KV Rog prijkt deze toren.

Maar nu over naar de wedstrijd.
      KV Rog stond voorafgaande aan deze wedstrijd met 9 punten boven het met 6 punten hebbende Flamingo’s.
      Een leuke uitdaging voor ons om dit gat enigszins te verkleinen.
      Rog speelt, net zoals Flamingo’s een wisselvallig seizoen.
      Flamingo’s was zeer gemotiveerd en zag genoeg kansen om dit over de eindstreep te tillen. De wedstrijd in Groningen eindigde in een 22-18 verlies. Alle mankementen van deze wedstrijd werden in het voorafgaande praatje van Coach Emiel benoemd.
      Voorverdedigen, druk geven op de schoten en rebounds pakken. Dit liep in Groningen niet allemaal even smooth.
      Hendrik scoorde met zijn 1e, of het kan ook 3e zijn, balcontact een mooi doelpunt van afstand.
      Rog kon van afstand tegen scoren en daarna tekende zich het krachtsverschil van vandaag al af. Celine en Peter scoorden van afstand en in het andere vak had Daniëlle het vizier op scherp bij de vrije ballen. 2 vloeiende ballen vlogen er met alle gemak in.
      Langzaam aan liep Flamingo’s weer uit en scoorde Rog sporadisch tegen.
      Dat schoten van afstand er vandaag allemaal soepel in vielen was wel duidelijk.
      Alleen Daniëlle scoorde niet van afstand in de eerste helft en wist in de eerste helft ook nog een inloopbal te maken.
      Peter bepaalde met zijn derde afstandsschot de ruststand op 11-5.

In de tweede helft deed Hendrik waar hij de eerste helft ook mee begon en dat was een doelpunt van afstand scoren.
      Rog scoorde 2 keer tegen, maar ook André en Celine konden weer tegen scoren.
      Op 14-8 kwam het mooiste moment van de wedstrijd.
      Rikst gooide een strakke pass op Peter die een uitstarter maakte. Jelmer blokte zijn heer goed uit en middels een tik tik bal maakte Jelmer met een onehander de bal af.
      Het publiek stond op de banken en de stand werd op 15-8 gebracht. 7 goals voorsprong  was ook de maximale voorsprong die Flamingo’s heeft bereikt.
      Kristien en Coen hadden inmiddels het veld betreden en Flamingo’s kreeg meer power. Wel moet worden gezegd dat Rog in de tweede helft wel strakker ging verdedigen en Flamingo’s het een stuk lastiger had.
      Coen tekende aan voor de 16-9 en na 2 doelpunten tegen kwam Lieuwe in het veld.
      Vorige week was Lieuwe topscorer, dus hier werd wat van verwacht.
      Met Lieuwe zijn eerste balcontact maakte hij deze verwachting waar. Van schuin achter de korf legde hij aan voor de 17-11.
      Ook Coen maakte nog een afstandsschot na dit doelpunt.
      Het minst leuke moment van de wedstrijd was dat Celine een bal vol op haar neus kreeg en de laatste 7 minuten er uit moest met een bloedneus. Mariska was haar vervangster.
      Peter zette de laatste score voor Flamingo’s op het bord, maar de allerlaatste viel voor Rog.
      Een 19-13 eindstand prijkte op het scorebord.
      Belangrijke punten voor Flamingo’s die de ploegen die onder hun staan verder op afstand ziet komen.
      Vanaf de plaatsen 2 tot en met 6, waar Flamingo’s staat is het verschil slechts 2 punten.
      Het ene weekend kan je dus 6e staan en het weekend erna 2e.
      Een bloedstollend eind van de competitie is in zicht en hier en daar moet Flamingo’s zijn puntjes nog bij elkaar sprokkelen.

Nu is Flamingo’s 3, 2 weekenden vrij.
      Zaterdag 2 maart staan er voor Flamingo’s 1,2 en 3 uitwedstrijden op het programma tegen Noordenveld 1,2 en 3 in Roden.
      Noordenveld 3 staat 1 puntje boven Flamingo’s, dus bij winst kan er stuivertje worden gewisseld.
      De eerste wedstrijd tegen Noordenveld werd gewonnen, maar Noordenveld is wel in een winning mood. Nou is Flamingo’s dat ook, dus staat er een spannende wedstrijd voor de boeg.
      Komt u kijken?
      17.15 gaat het spektakel los.

Groet!

Peter Gerlsma