• KV Flamingo’s zet goede reeks voort

Zaterdag 2 februari stond de wedstrijd KV de Graneat 1 – KV Flamingo’s 1 op het programma. Het is de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft in de 2de klasse B. Het beloofde van te voren een spannende wedstrijd te worden.
      De eerste wedstrijd werd gewonnen door de Dokkumers en de gasten uit Buitenpost waren er op gebrand revanche te nemen. Na een spannende en energieke wedstrijd heeft de Flamingo’s na DTL en V&V nu ook van de Graneat gewonnen. Na het laatste fluitsignaal stond er een keurige 18-24 op het scorebord
      .

De wedstrijd werd voor het oog van een volle tribune, met in grote getale meegereisde Flamingo’s supporters, ingefloten door schreidsrechter H. Brouwer. Snel wist de ‘de Haan Westerhoff formatie’ het eerste doelpunt te maken, Martein Visser scoorde van afstand. Tot aan de 3-3 ging het gelijk op tussen beide teams. Maar daarna werd door o.a. een fraaie afstanders van Amarins v/d Meer en Tjerk Hamstra een gaatje geslagen van vier punten. Deze voorsprong werd de rest van de wedstrijd behouden.
      Elisabeth Leenstra scoorde nog met een mooie one-hander. De verdediging van de Flamingo’s controleerde de aanval van de Graneat goed. En werd er gerust met een stand van 6-11.

Na rust kwamen de Flamingo’s sterk uit de startblokken. Thea Baas verzilverde een fraai uitgespeelde omdraaibal. Daarnaast gingen de heren Martein Visser en Tjerk Hamstra verder met afstandschoten te scoren. In de tweede helft ging het fanatieke spel van beide ploegen door, wat er voor zorgde de toeschouwers de hele wedstrijd op het puntje van hun stoel zaten. De Graneat bleef steeds op het vinken touw zitten. Totdat Ronald Algra, die tot dan toe een iets wat ongelukkige wedstrijd speelde, het lek boven kreeg en in de slotfase van de wedstrijd nog drie maal van afstand de korf wist te vinden. De wedstrijd werd gedisciplineerd  uitgespeeld door de geel hemden uit Buitenpost. En werd de overwinning  na het affluiten van de scheidsrechter samen met het publiek gevierd.

Volgende week staat er een thuis wedstrijd tegen ROG uit Groningen op het programma. Deze begint om 20.45 uur in de Houtmoune. Ook dit beloofd een mooie wedstrijd te worden. Komt allen en juich Flamingo’s naar de overwinning!!

Doelpunten: Tjerk Hamstra (7), Amarins v/d Meer(5), Martein Visser (4), Ronald Algra (3), Thea Baas (2) Elisabeth Leenstra, Wieger v/d Wolf, Herman Pilat

Herman Pilat