• Flamingo’s 3 niet scherp vandaag

Zaterdag 19 Januari stond de wedstrijd tegen degradatie kandidaat de Granaet 3 op het programma.
      Flamingo’s is de trotse bezitter van 4 punten en de Granaet wist slechts 2 punten te behalen. Zaak dus om afstand te nemen van deze tegenstander.

Flamingo’s kwam ietwat laat aan bij de nieuwe sporthal van Dokkum. Gelukkig nog wel op tijd om even in te schieten in de rust van de wedstrijd voor ons.
      Wat gelijk op viel was dat het scorebord, wat er wel hing, niet werkte.
      Sydo zette de muziek in van Jannes: Jij denkt maar dat je alles, mag van mij, ik zit hier in een kooi en jij bent vrij....enz enz enz.
      Hmmmm, niet echt opbeurende muziek. Navraag bij Julia, die helaas nog geblesseerd was, maar wel mee was als supporter en notuliste, of die ook een stukje wou zingen.
      Ik kreeg te horen dat dit beter niet kon en geen goed idee. Ok,ok,ok, dat zal dan wel waar zijn.
      Celine scoorde bij het inschieten 100%! Na schot 2 50% en na schot 3 33,3%. Hierna zijn we opgehouden met tellen, want de zenuwen moesten natuurlijk wel op orde blijven.
      De wedstrijd in het voorprogramma werd warempel ook nog spannend. Een knappe overwinning van Wik ‘34 2 was het resultaat.

Toen begon onze wedstrijd...

In het begin was het vooral veel aftasten. De Granaet gaf 100% druk op alle spelers van Flamingo’s en doelpunten bleven uit.
      Ook bleven die goals uit bij de Granaet.
      Dat de doelpunten duur waren was wel duidelijk en het was helaas de Granaet, die middels 2 strafworpen op 3-0 kwam.
      In de eerste helft kon Flamingo’s 2 doelpunten aantekenen middels een afstandsschot van André en een afstandsschot van Coen die was ingevallen.
      De Granaet scoorde ook nog 1 maal en de ruststand was een beschamende 4-2 tussenstand.

In de tweede helft een beetje een zelfde beeld. De Granaet scoorde nog 3 strafworpen en 2 vrije ballen. Langzaam liep de thuisploeg uit en sporadisch scoorde Flamingo’s tegen. Op 11-7 was het geloof compleet weg en was een overwinning niet meer aan de orde.
      In het laatst van de wedstrijd kreeg Flamingo’s zelfs vrije ballen mee, maar op dit punt was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld.
      Als cadeautje en toegift ofzo kregen we in de laatste seconden nog een strafworp mee die Jelmer kon benutten en de eindstand op 14-9 bracht.

Een slechte wedstrijd van Flamingo’s kant vandaag na vorige week de sterren van de hemel te hebben gespeeld.
      Het was een beetje vechten tegen de bierkaai, maar volgende week moet het team er wel weer staan.
      DWA 2 is dan de tegenstander en staat op de laatste plaats met 2 punten
      De resultaten echter van DWA zijn niet eens heel slecht te noemen en de 2 punten die ze hebben, hebben ze behaald tegen de Granaet.
      Een 4 punten duel is dus aanstaande.

26 Januari om 17.00 gaan we deze strijd aan. Kunnen we dan weer de punten thuis houden en uit de degradatie zone komen.
      Komt dat zien!

Groet,