• DTL 1 - Flamingo's 1: 13-21

DTL 1 ?? Flamingo’s 1

19 januari 2019

Een wedstrijd die moest worden gewonnen. Zo ging de ‘De Haan Westerhoff’ formatie richting Holwerd. Beide ploegen stonden nog puntloos onderaan, en daar zou vandaag verandering in komen. Met een tribune vol met meegereisde KV Flamingo’s supporters kon de wedstrijd beginnen. Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel, maar Ronald wist voor de Flamingo’s de openingstreffer te maken. Het werd gelijk tot 5-5, maar daarna hebben de Flamingo’s de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Door doelpunten van Herman, Aaltsje, Amarins en Tjerk gingen de Flamingo’s met een voorsprong van 4 punten (6-10) de rust in.

Direct bij de eerste aanval van de tweede helft wist Amarins met een fraai afstandsschot de voorsprong te vergroten. DTL kwam hierna terug tot 9-12, maar mede door vier doelpunten van de ingevallen Wieger, kwam DTL niet meer dichter in de buurt. De toch wel fysieke wedstrijd eindigde in een 13-21 overwinning voor de Flamingo’s!

Prachtig om te zien was het publiek. De tribune zat vol met supporters van de KV Flamingo’s. De overwinning voelde hierdoor nog beter!

Ook volgende week staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan speelt de selectie thuis in De Houtmoune tegen Vlug & Vaardig (G) 1. Het tweede om 18.10 uur en het eerste om 19.25 uur. Het eerste staat op evenveel punten als V&V, dus beide teams zullen er alles aan doen om te winnen. Ook hier is de support weer van harte welkom!

Doelpuntenmakers: Herman Pilat(6), Amarins van der Meer (4),Wieger van der Wolf (4), Aaltsje van der Mei (3), Tjerk Hamstra (1), Martein Visser (1), Elisabeth Leenstra (1) en Ronald Algra (1).