• KV Flamingo’s 2 - Parabool 2

We zijn inmiddels alweer bijna 2 weken in het jaar 2019. Na een aantal weken van rust, stond het tweede team van de selectie van KV Flamingo’s te trappelen om weer los te gaan.
      Helaas is het zaalseizoen in het najaar van 2018 niet erg vruchtbaar geweest en hopen we het tij te kunnen keren.
      Parabool is tot nu toe altijd een lastige tegenstander gebleken maar senioren 2 was er op gebrand alles te geven wat het in zich had.
      Naast dat het de eerste wedstrijd was na de kerstvakantie, zou het ook de eerste wedstrijd zijn in de nieuw gesponsorde wedstrijd shirts, door hoofdsponsor De Haan Westerhoff.

Zodra de scheidsrechter de wedstrijd in floot, stonden beide teams op scherp. Het lukte ons om als eerste een voorsprong te pakken van 2-0 door een afstander van Marieke Keizer en Wieger van der Wolf. Hier probeerde de Parabool op aan te sluiten.
      De Flamingo’s lieten zich echter niet van de wijs brengen en wisten de stand op 3-1 te brengen middels een mooie kans van Thea Baas. De paarshemden waren inmiddels blijkbaar aardig warm gedraaid en begonnen toen meer schoten af te ronden waardoor ze uiteindelijk de voorsprong wisten over te nemen met een stand van 4-7.
      Reinder Zuidhoorn wist met een inloopbal de stand naar 5-7 te brengen maar De Parabool had direct een antwoord klaar.
      Uiteindelijk konden de Flamingo’s net voor de rust toch weer wat aansluiting vinden en gingen beide ploegen de rust in met een tussenstand van 10-11.

Na de rust was het De Parabool die als eerst wist te scoren en weer een gat van 3 doelpunten verschil wist te slaan.
      Met een afstand schot van Marrit Postma en een strafworp van Wieger van der Wolf, kon er opnieuw aangesloten worden, de stand stond inmiddels op 12-13. Hierna gaat de stand telkens gelijk op, al weet de Parabool wel steeds op voorsprong te blijven.
      Na een aantal tactische wissels aan de kant van Parabool wisten ze uiteindelijk uit te lopen en stond de eindstand op 17-22.

Helaas verloren maar wel goed gestreden, wat energie geeft voor de volgende wedstrijd.
      Deze zal gespeeld worden in Oenkerk tegen De Wâlden 3 om 16:40, op zaterdag 19 januari.

Marieke Keizer