• G-korfbal toernooi in Wolvega

Op 15 december reisde het G-team af naar Wolvega, waar SIOS de ontvangende vereniging was. Deze keer werden de geel/rode kleuren van Flamingo’s verdedigd door Hendrika, Aileen, Trijnette, Albert, Henk, Dirk, Harm, Rebecca en Ineke.

De eerste wedstrijd ging tegen Leeuwarden 2. Flamingo’s kwam door twee goals van Hendrika al snel op een 2-0 voorsprong, maar Leeuwarden vocht zich terug in de wedstrijd en wist langszij te komen.
      Uiteindelijk trokken de geelhemden toch aan het langste eind doordat Aileen en Hendrika allebei nog een doelpunt wisten te maken.

Tegen Emmeloord werd het een spannende pot. Nu was het Aileen die haar ploeg op een 2-0 voorsprong zette. Het eerste doelpunt was een prachtige inloopbal waarbij Albert de assist verzorgde. Emmeloord is echter een taaie tegenstander.
      Het werd 2-2 en ondanks dat er aan beide kanten nog mooie kansen werden gecreëerd vielen er geen doelpunten meer.

Werd er op het vorige toernooi nog van SIOS gewonnen, nu was de ploeg uit Wolvega weer een maatje te groot.
      De wedstrijd eindigde in 4-0.

4-0 was ook de uitslag van de wedstrijd tegen Leeuwarden 1, maar nu zat Flamingo’s aan de goede kant van de score.
      Aileen maakte de eerste goal, Hendrika de tweede. Rebecca wist een bal te onderscheppen en kon Albert aanspelen die voor de 3-0 zorgde. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd schoot Hendrika het kwartet vol.

Met twee gewonnen wedstrijden, een gelijk spel en een keer verlies eindigde Flamingo’s op de derde plaats.

Griet de Vries