• Harich 2 – Flamingo’s 2

Met goede moed vertrokken Flamingo’s 1 en 2, zaterdag 15 december naar Balk. Flamingo’s heeft hiervoor nog geen punten weten te pakken in de eerste 3 wedstrijden, dus het was tijd om met wat punten terug naar Buitenpost te keren.
      Na een goeie en duidelijke bespreking onder leiding van Jack Visser wisten de Flammies wat hen te doen stond, en begonnen ze met een goeie mindset aan de wedstrijd.

Het eerste doelpunt werd gemaakt uit een vrije bal van Ronald, en hiermee kwamen de Flamingo’s  op een voorsprong.
      Het thuisteam wist de eerste helft op een voorsprong te komen , en bleef de eerste helft met een twee of één doelpunten verschil aan kop. Het spel van het 2e was goed de eerste helft, alleen beloonden we onszelf niet met doelpunten.
      Deze waren natuurlijk wel nodig om tot een winst te komen.
      Hierdoor moesten er wat wissels plaatsvinden, en kwam Reinder aan het eind van de eerste helft in het veld voor Daan.

We wisten in het begin van de tweede helft terug te komen en kwamen tot een gelijke score.
      Lange tijd ging het gelijk op en wisten beiden teams niet tot een verschil te komen. Goeie aanvallen werden opgezet, en na wat lange aanvallen werden er knappe doelpunten gemaakt. Met Jan Jelle en Wieger die elkaar afwisselde met Jan Jelle in de verdediging en Wieger in de aanval, probeerde we het Harich lastig te maken en volgde er een paar spannende laatste minuten.
      Met nog 3 minuten te gaan, scoorden beide ploegen nog 1 keer, en kwamen de Flamingo’s aan het einde van de wedstrijd op 1 punt voor te staan door een knappe omdraaibal van Reinder.
      Jammer genoeg wist de tegenstander ook nog 1 afstander te maken en eindige de wedstrijd in Balk op een gelijkspel, met een eindstand van 14-14.

Het eerste punt voor Flamingo’s 2 is binnen, en gaan we in het nieuwe jaar weer met een frisse start verder.
      De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen de Parabool en vindt plaats op 12 januari. Tot dan!

Daan Haverhoek