• CSL maatje te groot voor Flamingo’s 3

Na de winst op Noordenveld vorige week stond vandaag de wedstrijd tegen koploper CSL op het programma.
      Een tegenstander die eigenlijk niet in deze klasse thuis hoort, maar vorig jaar afkeek van het kampioenschap en de promotie die daar aan vast hangt.
      Kijkend na de resultaten dit seizoen van CSL echter geen horde die niet bestreden kon worden.
      Dus vol goede moed reden we richting Stiens.

Helaas moesten we André en Daniëlle vandaag missen, dus ging de gemiddelde leeftijd gelijk met enkele jaren naar beneden. :)
      ( geintje ) Flamingo’s kwam na 1 minuut al op een 1-0 achterstand.
      Hierna volgde gelijk een fase waarin beide ploegen niet tot scoren kwamen. Vooral CSL hielp hun kansen om zeep, en na 10 minuten in de eerste helft wist Hendrik te scoren.
      Brutaal pakte Flamingo’s zelfs de leiding door een afstandsschot van Jelle.
      CSL kwam echter in zijn ritme en wist 4-2 voor te komen. Echter door 2 doelpunten van Peter kwam de stand weer gelijk.
      Bij een 5-5 stand zakte de concentratie helaas wat in bij Flamingo’s. CSL wist uit te lopen naar een 10-5 voorsprong.
      Hierna vielen de goals om en om en wist Elina de ruststand te bepalen op een 13-8.
      Dit was nog wel een respectabele tussenstand kijkend naar de krachtsverhoudingen.

Over de tweede helft ga ik niet te veel woorden vuil maken.
      CSL toonde zijn klasse en overklaste Flamingo’s op alle fronten.
      Slechts 4 doelpunten wist Flamingo’s te maken tegenover de 14 van CSL.
      Een keiharde 27-12 nederlaag was een feit.
      Gelukkig was de stemming na de wedstrijd prima, want iedereen had vrede met dit verlies. Het eindresultaat had wel wat minder mogen zijn, maar punten halen bij CSL bleek een utopie te zijn.

Nu is het tijd voor de winterstop.
      12 Januari staat er voor Flamingo’s 1,2 en 3 een avondje Parabool op het programma.
      Flamingo’s 3 treed aan tegen de Parabool 4.
      Parabool 4 boekte een 10-9 verlies tegen CSL, dus dit zal weer een pittige dobber worden voor het Derde.
      Nu eerst tijd voor de Kerst en Oud en Nieuw.
      Alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar en we hopen u volgend jaar allemaal weer te zien in sporthal de Houtmoune.

Sportgroet!
      Peter Gerlsma