• Flamingo’s 3 verlaat laatste plaats

Na 2 wedstrijden te hebben verloren kwam vandaag Noordenveld met 3 teams sporthal de Houtmoune bezoeken.
      Als eerste waren de sterren van Flamingo’s 3 aan de beurt. Dezen mochten aantreden tegen Noordenveld 3.
      Dit team was vorig jaar in de 3e klasse gepromoveerd. Noordenveld 2 was gedegradeerd uit de 2e klasse, waardoor er stuivertjes werden gewisseld tussen deze 2 teams.
      Met dit gegeven stapte Flamingo’s vol goede moed het veld in. Noordenveld wist 1 puntje te behalen tegen ROG 4.
      Hier verloor Flamingo’s jammerlijk van, dus een spannende wedstrijd was aanstaande.

Flamingo’s startte de eerste helft furieus. Een mooie trucbal van Sydo liet het magere opgekomen publiek opveren.
      De 2-0 kwam vanuit een strafworp.
      Na een tegen goal van Noordenveld wist Flamingo’s uit te lopen naar een 5-1 voorsprong.
      Een goaltje van afstand bracht de ploegen wat dichterbij elkaar, maar Flamingo’s gaf even gas en 10 minuten voor de rust stond er een comfortabele 9-2 stand op het scorebord.
      De wedstrijd werd een beetje grimmiger en Noordenveld ging wat agressiever spelen.
      Dit resulteerde in een behoorlijke bloedneus bij Céline, die het veld tijdelijk moest verlaten.
      Flamingo’s was even van de kaart en hielp de nodige kansen jammerlijk om zeep. Noordenveld echter zette een tandje bij en wist het grote verschil snel kleiner te maken. Waar er een ruime ruststand op het scorebord had moeten staan, prijkte er nou een 9-6 stand op het score formulier.
      De wedstrijd was nog niet gewonnen en er moest nog volop gestreden worden in de tweede helft.

In de tweede helft duurde het even, maar Jelle wist van afstand te scoren en Michelle wist een doorloopbal te maken.
      Flamingo’s beloonde zich echter niet door goede kansen te missen en zag Noordenveld weer op 2 doelpunten naderen. 11-9.
      Daniëlle kon aanleggen uit een vrije bal, maar Noordenveld scoorde tegen.
      Hierna raakte Noordenveld wat van slag en werd er erg veel gezeurd tegen de scheidsrechter. Echter hield Roelof zich ijzig kalm en wuifde alle commentaar weg als scheidsrechter.
      Door deze commoties, waar Flamingo’s zich weinig van aantrok, kon Flamingo’s de wedstrijd binnen harken en wist uit te lopen naar een comfortabele 16-10.
      Het laatste doelpunt, de 17-11 was een afstandsschot van Jelmer. De 50e in de competitie.
      Het slotakkoord was voor Noordenveld, maar deze 2 doelpunten konden bij de statistieken worden opgeschreven.
      De punten blijven in Buitenpost.
      Een prima overwinning voor Flamingo’s, waar er is gestreden voor elke bal. De eindscore had hoger uit kunnen vallen door de vele gemiste kansen, maar vandaag was dit niet dodelijk.
      Volgende week echter moeten deze kansen ook worden gemaakt, want dan gaat Flamingo’s op bezoek bij CSL 4 in Stiens.
      Slechts 29 doelpunten incasseerde deze ploeg in 3 wedstrijden. En met gemiddeld 10 goals word een wedstrijd niet gewonnen.
      Zaak om deze statistiek aan te passen in Stiens en een stuntje te laten zien.
      Op het onmogelijke tijdstip van 15.15 word er afgegooid.

Groet,
      Peter Gerlsma