• De Waterpoort E1 – Flamingo’s E4 5-7 15 december 2018

De tweede uitwedstrijd van dit zaalseizoen werd gespeeld tegen De Waterpoort E4 in de fraaie Sporthal Schuttersveld te Sneek.
      In de loop van de ochtend werd duidelijk dat coach Lieuwe bij moest springen bij team C2. Dat betekende dat Aat weer de coachschoenen mocht aantrekken, daarbij enigszins gesteund door zijn hulpje Marco.

Natuurlijk wilden we graag ongeslagen blijven en met twee overwinningen in de pocket stapten we vol vertrouwen in de auto richting Sneek. Aangezien de tegenstander tot deze wedstrijd slechts 3 keer had gescoord (info van onze ad-interim), versterkte alleen maar dit vertrouwen.

De realiteit was echter hard na het gaan van het eerste fluitsignaal, de eerste de beste aanval van De Waterpoorters resulteerde in de 1-0!  Ons team herpakte zich goed van deze mokerslag wat resulteerde in langdurig balbezit met zo nu en dan snelle uitvallen van de Waterpoort.
      Het duurde zeker 8 minuten voordat Lorenzo met een bekeken schotje de 1-1 op het scorebord kon zetten. Niet snel daarna zette Marith ons op 1-2, ook met een mooi schot. Door sommige volgers betwist, want ‘verdedigd’, maar de scheids floot en wees gelukkig naar het midden!
      Er volgde weer lang balbezit van Flamingo’s, echter Waterpoort bleek over een zeer stugge verdediging te beschikken. Uiteindelijk was het weer Marith die een gaatje wist te vinden en mooi de 1-3 maakte. Niet snel daarna scoorde Waterpoort de 2-3 en wisten dit vol te houden tot de rust.

Waterpoort schoot uit de startblokken de 2e helft en maakte de gelijkmaker, 3-3. Onze Flamingo’s werden een beetje slordiger qua balbezit en daar maakte de thuisploeg gretig gebruik van en aldus volgde de 4-3. Jente was het daar niet mee eens en scoorde al snel weer de 4-4, na een mooie aanval en goede vrijloop actie. Waterpoort gaf ook niet op en maakte daarop de 5-4.
      Nadat meesterbrein Aat de laatste wissels gepleegd had, volgde de ommekeer. Sophie die tot dan toe telkens een beetje ongelukkig was met haar schoten, maakte fraai van afstand de 5-5. Na nog eens vijf zenuwslopende minuten met kansen over en weer, maakte supersub Marith de verlossende 5-6!  In de slotminuten kon Lorenzo met een koel schotje de eindstand van 5-7 op het bord zetten. Tot opluchting van de coach en alle in spanning zittende volgers!

De strafworpen werden ook nog in winst omgezet (0-1) en na het douchen werd er nog gezellig gezamenlijk een consumptie genuttigd in de kantine. Opgewekt en nog ongeslagen vertrokken we weer huiswaarts...

Marco Miedema