• Mid Fryslân 4 – Flamingo’s 2

Mid Fryslân 4 – Flamingo’s 2 1 december 2018

Na de verloren wedstrijd van vorige week werd voor deze wedstrijd het roer omgegooid.
      Meer uitgaan van het schot en de kansen na het schot zoeken was de boodschap. Op de trainingen leek dit goed uit te pakken en ook in de wedstrijd tegen het geroutineerde Mid-Fryslân was de daadkracht van het 2e team te zien.
      Gevarieerde aanvallen werden beloond met vooral afstandschoten.

Na een 1-0 achterstand nam Flamingo’s het voortouw en pakte een 5 punt voorsprong.
      Er werd gepauzeerd met een 7-11 tussenstand.

In de 2 helft gooide Mid Fryslân het roer om. Er werd een nieuwe heer ingezet die het vizier op scherp had te staan.
      Daar waar ze in de 1e helft weinig geluk hadden met hun schoten, wist deze heer de korf wel degelijk te vinden.
      Met zijn lengte wist hij het spel van Flamingo’s ook nog eens aardig te ontregelen waardoor de voorsprong als sneeuw voor de zon verdween.

Tot het eind toe bleef het spannend en gelijk opgaan. Met nog 5 minuten op de klok had MF een voorsprong van 2 doelpunten.
      Een mooie actie leverde een strafworp voor Flamingo’s op die er feilloos in gelegd werd.
      Daarna waren er nog kansen op de gelijkmaker met in de laatste seconden een bal in de korf die er op wonderbaarlijke manier toch weer wist uit te draaien.
      Helaas voor het 2e team van Flamingo’s floot de scheidsrechter de wedstrijd af op een stand van 19-18 in het voordeel van Mid-Fryslân. Zuur verlies na een zeer goede wedstrijd.

Mariska Wijma