• Flamingo’s 3 verdedigend eraf tegen ROG

Na vorige week teleurstellend te hebben verloren van DTS, mocht Flamingo’s vandaag aantreden tegen ROG.
      Na enige vertraging ivm broekjes vergeten en een Shovel in de sloot kwamen we 45 minuten voor de wedstrijd aan in Beijum.
      Niet de ideale voorbereiding, maar met zoveel ervaring in het team moet dat niks uitmaken.

Hendrik opende de score vandaag door een uitstarter te scoren maar ROG wist snel tegen te scoren. Door wederom een kleine kans, zette André de uitploeg weer op een voorsprong. Hierna nam Rog het initiatief over en liep uit naar een 8-4 voorsprong.
      Beslissingen van de scheidsrechter vielen voornamelijk uit in Gronings voordeel en lichte frustratie nam de overhand bij Flamingo’s. De handdoek werd echter niet in de ring gegooid en met het gegeven dat de scheidsrechter met een Groningse voorkeur floot kwam Flamingo’s sterk terug tot 9-9.
      Even leek ROG toch nog met een voorsprong de rust in te gaan, maar door een afstandsschot van Peter en een inloopbal van Daniëlle gingen de ploegen met 11-11 de rust in.

Verdedigend moest het beter in de tweede helft om de makkelijk scorende heren te temmen, maar het was ROG die scherper uit de kleedkamers kwam.
      Langzaam aan namen ze afstand van Flamingo’s en ze kwamen op een maximale voorsprong van 6 doelpunten.
      Celine maakte nog een prima invalbeurt en beloonde dit met 2 doelpunten.
      Het resultaat maakte het hierdoor wel wat dragelijker, maar het slotakkoord was voor ROG die mocht aanleggen voor hun 6e strafworp!
      Uiteindelijk een terechte nederlaag voor Flamingo’s met 22-18, maar de man met de fluit had wel een cruciaal aandeel hierin.
      Uiteindelijk kunnen we hier weinig aan doen en zal er in de volgende wedstrijd beter moeten worden verdedigd en hopelijk kunnen we dan de punten in Buitenpost houden. Noordenveld 3 staat dan op het programma. Wederom niet een onmogelijke horde.
      De wedstrijd staat gepland om 17.00 in sporthal de Houtmoune op 8 December.
      Support is gewenst!

Groet,