• Eerste helft nekt Flamingo’s 3

Na een mooi einde van het veldseizoen, met een hele lading wedstrijd punten voor Flamingo’s 3 mochten zij dit nu een vervolg geven in de zaal. Een heuse derby stond er op het programma tegen De Tûke Smiters uit Surhuizum.
      Een ploeg die in het verleden het al vaak Flamingo’s lastig heeft gemaakt en die in de statistieken vaak aan het langste eind trok.
      Vandaag dus een uitgelezen mogelijkheid om te gaan sleutelen aan deze statistieken.
      Jan Teye was bereid gevonden om de honneurs waar te nemen als scheidsrechter.

Aan het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan het aftasten. Wat voor vlees hebben we in de Kuip en waar liggen de zwakke plekken. Dit duurde bij Flamingo’s iets langer dan bij DTS en zij kwamen dus ook op een 0-1 voorsprong.
      Flamingo’s kon gelijk tegen scoren, maar het was duidelijk dat DTS de vizieren scherper had staan dan Flamingo’s.
      Veel aanvallen werden om zeep geholpen en de ballen werden snel ingeleverd bij de roodhemden.
      Langzaam aan tekende zich een treurig scenario af en DTS nam afstand.

In het eind van de eerste helft leek het gaatje op 3 te blijven, maar DTS wist toch nog 2 keer te scoren en een tussenstand van 6-11 neer te zetten.

Meer vuur en strijd moest er aan te pas komen in de tweede helft.
      En dit was ook één van de dingen die coach Sydo predikte in de rust.

We lieten de kaas van ons brood eten maar met een iets scherpere mindset was deze achterstand niet onoverbrugbaar.

André volgde dit advies gelijk op door van afstand te scoren, maar DTS wist tegen te scoren.
      Op een stand van 7-12 kwam er een fase van Flamingo’s die er eigenlijk in de eerste helft ook had moeten zijn.

Alsof er niet meer een tegenstander in het veld stond speelde Flamingo’s prima en sterk korfbal.
      De achterstand van 5 doelpunten veranderde als sneeuw voor de zon en werd met 7 doelpunten op rij in een 14-12 voorsprong gebracht. DTS was behoorlijk van de leg en brachten de nodige wissels in vanuit hun eerste team.
      Deze luxe valt een derde team helaas niet ten deel ( competitie vervalsing ), maar we moesten het er maar mee doen.
      DTS wist weer tot 14-14 te komen, maar André zette Flamingo’s weer op een voorsprong.
      In de laatste 5 minuten wist DTS gelijk te maken van afstand en 2 minuten later dubieus op een 15-16 voorsprong te komen.
      Met 3 minuten op de klok moest Flamingo’s forceren en was het allemaal erg rommelig.
      Er waren nog wel enkele kansen, maar die werden niet verzilverd.

Op een 15-16 stand floot de prima fluitende scheidsrechter af.
      Een zuur verlies voor Flamingo’s 3, waar een gelijkspel toch wel een terechtere uitslag was geweest kijkend naar de beide helften.
      Er zal weer hard getraind worden deze week en de wedstrijd zal ook nog wel worden geanalyseerd.
      Twee steady helften hadden waarschijnlijk een overwinning opgeleverd.

Volgende week moet Flamingo’s aantreden tegen ROG 4.
      Dit team wist een punt te halen tegen Noordenveld 3, dus dit zal weer een ware krachtmeting worden. Support is welkom.
      Wedstrijd start om 15.40 in sporthal Beijum te Groningen.

Groet,

Peter Gerlsma