• Een verslag van de kraker Flamingo’s 2 – Ritola 3

Een verslag van de kraker  Flamingo’s 2 -Ritola 3
      Wordt mogelijk gemaakt door Ytje Poelstra en Lieuwe Paauw

In de ochtend leek de wedstrijd in het water te vallen. Maar na een regenachtige ochtend kwam het zonnetje toch te voorschijn voor de revanche tegen Ritola. De vorige keer in Zuidlaren werd de wedstrijd afgefloten bij een gelijkspel.

De spannende wedstrijd van afgelopen zaterdag werd geopend door een mooi afgeronde strafworp van Jan Jelle.
      Maar Ritola kwam snel met een antwoord en zo kwamen de Flammies op een 2-4 achterstand.
      Gelukkig kwamen we snel tot een gelijke score. Een tijdje ging het gelijk op, maar vlug daarna kwam Ritola weer met een 5-8 voorsprong. De Flammies hielden hun hoofd koel en brachten als antwoord de 9e speler in het spel.
      Het publiek begon de kriebels te krijgen en probeerde Ritola in toom te houden.
      Mede hierdoor resulteerde dit in een voorsprong van 9-8 voor de Flamingo’s.
      Uiteindelijk gingen we de rust in met een tussenstand van 9-11.

De Flamingo’s hadden het de tweede helft lastig met een boom lange kerel waarbij zelfs Jan Jelle een klein duimpje leek.
      Met een lengte van 2 meter 13 pakte hij veel rebounds onder de korf. Vanaf hier scoorden de beide ploegen om de beurt met Ritola in het voordeel van 2 á 3 doelpunten.
      De Flamingo’s hebben gevochten tot het maar konden het zuiver scorende Ritola niet meer inhalen.
      De scheidsrechter floot het spel af bij een stand van 15-18.

We willen het publiek bedanken, die in grote getallen aanwezig waren. Hier op de foto ziet u de harde kern van de Flamingo’s.
      Waar, bij menig van deze mannen, de hooligan toch een beetje in hun naar boven kwam.

Ytje Poelstra & Lieuwe Paauw