• Zaterdag 20 oktober: Heerenveen 3 – Flamingo’s 2: 18-7

Voor het 2e team van Flamingo’s een vroege wedstrijd in vergelijking met de andere wedstrijden.
      Net na het middaguur om 12.30 uur blies scheidsrechter Bekkema uit Leeuwarden voor het begin van de wedstrijd.

Heerenveen bezette een 3e plaats met 2 punten meer dan Flamingo’s wat vanuit een negatief puntenaantal van -2 de competitie begon. De opstelling was ietwat gewijzigd, maar qua resultaat deed dit Flamingo's niet de das om vandaag.
      Het was Heerenveen die beter met zijn kansen omging en in de breedte beter was dan Flamingo's.
      Celine de Vries was geblesseerd en Ytje  Poelstra startte in de basis bij 1.

Amarins van der Meer, terug van een lange vakantie startte zodoende in de basis bij 2.
      Na de 1-0 achterstand bracht Amarins de stand weer gelijk met een afstandsschot maar daarna liep Heerenveen eenvoudig uit tot 7-1 voor Flamingo’s weer iets terug deed. Er was te weinig druk op het zuiver schietend Heerenveen.
      Met 11-3 werd er gepauzeerd.

Verdedigend hadden de Flamingo’s het de 2e helft beter voor elkaar maar scorend bleef het zeer moeizaam gaan.
      Ook Thea Baas maakte haar rentree na haar vakantie, ze wist ook te scoren in de 2 helft maar kon het tij ook niet meer keren.
      De einduitslag was 18-7.

Jammer voor het 2e wat een reeks goede wedstrijden heeft laten zien.
      Komende zaterdag 27 oktober de laatste veldwedstrijd en de eerste returnwedstrijd tegen koploper Ritola 3.
      Een wedstrijd die bij de 1e ontmoeting eindigde in een gelijkspel in de laatste minuut.

Mariska Wijma