• Eerste overwinning bewerkstelligd door de E4!

Na het eerste puntje van vorige week tegen de Granaet stond vandaag de E1 van Lemmer op ons prachtige complex de Swadde!
      9 korfballertjes stonden allemaal in het gelid en waren allemaal gebrand op een resultaat.
      Een wedstrijd kan helaas niet zonder leidsman of leidsvrouw beginnen en om 5 minuten voor aanvang was de man met de fluit nog niet gearriveerd.Lichte paniek trad  aan bij ondergetekende ( die tussen de haakjes ), want anders moest deze de fluit gaan hanteren.
      Op het tijdstip van 9.59.33 kwam de beste man aanlopen.
      Ik moet zeggen, op tijd, maar het snooze knopje had deze keer misschien niet ingedrukt hoeven te worden.

Iets verlaat dus kwamen de beide teams in actie.
      Kijkend vanaf de kant zat er aan beide kanten veel strijd en deden beide ploegen niet voor elkaar onder.
      Puntje van aandacht waren de gele hesjes die Lemmer hanteerde om het verschil tussen heer en dame aan te geven.
      Niet echt handig als je tegenstander ook in het geel speelt. Zo nu en dan werd er dan ook een bal rechtstreeks richting de tegenstander gegooid.
      100% kansen werden achter elkaar om zeep geholpen door beide teams en in de eerste helft leek de bril stand de ruststand te worden.
      Echter scoorde de kleinste speler van het veld de 0-1 en gingen beide teams richting de kleedkamers voor een hapje en een drankje en de nodige peptalk.

In de tweede helft was het spelbeeld niet heel veel anders dan in de eerste helft.
      Beide ploegen kregen weer volop kansen en het enthousiasme spatte er vanaf.
      Het was Lorenzo die de hatelijke 0 van het scorebord scoorde. Van vlak onder de korf werd de bal door het mandje gegooid.
      Beide teams roken een overwinning maar het geluk was aan Flamingo kant.
      Vanaf 3/4 meter wist Fenne de bal door het gele canvas te gooien en prijkte er een 2-1 voorsprong op de borden.
      De wedstrijd bleef zijn spanning behouden en Lemmer kreeg door een strafworp de uitgelezen kans om beide teams weer naast elkaar te zetten.
      Voor deze strafworp was het Flamingo’s die ook al een strafworp mee kreeg. Deze werd helaas gemist, maar gelukkig voor Flamingo’s mistte ook Lemmer zijn strafworp.
      In het restant van de wedstrijd werd op kundige wijze de voorsprong over de streep getrokken.
      Na 3 verloren wedstrijden, een gelijkspel en hierna een overwinning is er een stijgende lijn te zien bij dit jonge gezellige team.
      Volgende week staat alweer de laatste wedstrijd op het programma.
      WWMD uit is de laatste wedstrijd dit veldseizoen. De laatste wedstrijd werd hiervan verloren met 6-2.
      Is er een stuntje in de maak?

Groetjes Jente ( en jentes heit )