• 29-09-2018 Waterpoort 2 – Flamingo’s 3, The thriller

Op de zonnige zaterdagmiddag 29 september stond de wedstrijd Waterpoort 2 – Flamingo’s 3 op het programma.
      De Flamingo’s stonden nog met de wonderlijke stand -1 als laatste in de ranking.
      Het zat het derde team van de vereniging de laatste paar weken niet mee in de wedstrijden en coach Peter wilde hier verandering in brengen in Sneek.

Bij aankomst werd er nog even opgemerkt wat voor een lekker korfbalweertje het die dag was… het zonnetje scheen en er stond een beetje wind. Het kunstgras lag er mooi bij en de korven zaten stevig op hun palen.

Om 14uur floot de scheidrechter de wedstrijd in.
      Het was pijnlijk te merken dat de Flamingo’s nog even wakker moesten worden, want het stond binnen no time 3-0 achter. Het ligt bij het derde team nooit aan dat het niet kan aanvallen. Slechts het afronden van de schoten wil nog wel eens erbij in schieten.

Gelukkig werden we wakker geschud en begon André de score te openen 3-1.
      Jan maakte hier een vervolg op met een klein kansje 3-2. En zo gingen we redelijk gelijk op in de eerste helft.
      Sydo kwam er in voor Hendrik voor extra reboundende kracht bij het vak van André, Julia en Rikst.
      Helaas scoorde de Waterpoort vlak voor de rust nog een afstander erin. 8-6.

---- in de rust moedigde coach Peter zijn team aan. Het hoefde niet allemaal zo moeilijk.
      We waren nu lekker bezig en deze lijn moet je doortrekken (cliché). Even de koppen bij elkaar en de schouders eronder.

De tweede helft opende Rikst de score (8-7) tegen de wind in en met de zon in het gezicht.
      Gelukkig had ze ervaring met blind schieten, omdat ze het grootste deel van haar korfbalcarrière zonder bril heeft gespeeld.

Bij het vak van Michelle, Janny, Jelle en Jan werden er vele aanvallen gelost die resulteerden in doelpunten.
      Dames Janny en Michelle konden op tijd de score rechttrekken (9 – 9) En vervolgens werd Janny gewisseld voor Elina om later erin te komen voor Julia.

Het bleef nog spannend tot in de laatste 2à3 minuten (12-12) tot het moment we een reïncarnatie zagen van een Menno-bal gelost door Jan. Voor degenen die het zich niet meer kunnen herinneren. Een plat schot die je tegen de korf ziet gaan, maar die eigenlijk snoeihard in de korf worden gescoord.
      De overige pogingen van de Waterpoort mochten niet meer baten en Flamingo’s gingen juichend terug naar Buitenpost.
      Stand: 12-13. Scores:  André (5), Michelle (4), Jan (2), Janny en Rikst (1).

Rikst Broekhuizen