• G-team goed uit de startblokken op toernooi in Ureterp

Zaterdag 15 september stond het starttoernooi voor alle G-teams in district Noord op het programma in Ureterp.
      K.v. Oerterp had het toernooi weer prima georganiseerd en omdat het weer ook geweldig meewerkte, werd het voor de deelnemers een prachtig evenement. Verdeeld in twee poules van elk 5 ploegen moest elk team 4 wedstrijden van telkens tien minuten afwerken.

De Flamingodelegatie bestond deze keer uit de spelers Hendrika, Trijnette, Albert, Ranna, Harm, Noah en de supporters Ineke en Piet.  De eerste tegenstander voor Flamingo’s was Emmeloord 2.
      De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar op de valreep zorgde Ranna met een mooie goal voor 1-0 en sleepte daarmee de overwinning binnen voor haar team.

Leeuwarden 2 was de volgende tegenstander. De geelhemden hadden de smaak van het winnen te pakken.
      Met twee goals van Albert en eentje van Hendrika werd deze wedstrijd met een 3-0 winst afgesloten.

Vervolgens moest er gespeeld worden tegen AVO uit Assen en dat was toch andere koek.
      AVO beschikt over een vlot spelend en ervaren team en hoewel onze Flamingo’s dapper tegenstand boden en ook nog een paar kansjes creëerden moest de eer aan AVO worden gelaten.

De vierde wedstrijd tegen Oerterp 1 was een spannende. Beide ploegen hadden kansen, maar helaas lukte het Flamingo’s niet om er eentje te verzilveren. Oerterp deed dat wel.
      Met twee gewonnen en twee verloren wedstrijden belandden onze G’s op een gedeelde tweede plek.
      AVO stak er met kop en schouders boven uit.

Afsluitend werd er nog een wedstrijdje 8 tegen 8 gespeeld: een achttal van Oerterp tegen een combi-achttal van de andere verenigingen. Het combi-team won door o.a. twee goals van Hendrika.

Na afloop had Oerterp voor iedereen pannenkoeken klaar staan die met smaak werden verorberd en ondertussen kon iedereen genieten van de live muziek van Pieter en Michiel, met een gastoptreden van onze eigen Piet Iedema!

Griet de Vries