• Kruit verschoten, en de strijd verloren

Na vorige week een goede wedstrijd te hebben afgeleverd met helaas een negatief resultaat, stond vandaag de eerste thuiswedstrijd op het programma.
      Nou heb ik al een redelijk korfbal palmares, maar tegenstander WWMD uit de Hemrik stond hier nog niet tussen als opponent.
      De observatie van de tegenstander met de mede ouders was er een van ontzag.
      Het was duidelijk dat WWMD er iets beter opstond dan Flamingo’s qua ervaring, maar hé, VVV wint ook wel eens van Ajax.

Vol goede moed gingen de geelhemden de strijd aan tegen de oranjehemden. En deze strijd was gelijk fel.
      De dames en heren sprongen er in en WWMD had niet veel te vertellen.

Tegen het einde van de eerste helft, waar goed verdedigd werd en waar de nodige kansen helaas om zeep werden gebracht zette Marith door een schot van dicht onder de korf de Flamingo’s op een 1-0 voorsprong.
      Niet veel later floot de scheidsrechter (heel erg zacht) voor de pauze. Het fluitje was echter zo zacht, dat niemand het hoorde, behalve een uil die op 2 kilometer zijn prooi aan het observeren was. Want ja, uilen hebben wel hele goede oren.
      Na wat gecoach vanaf de kant, werd het duidelijk dat het pauze was en kon er een verdiend kopje ranja worden genuttigd.

Welk EPO middel WWMD in deze ranja had is een recept dat ik graag zou willen weten, want de gasten kwamen als herboren uit de kleedkamers.
      Binnen een minuut werd de gelijkmaker aangetekend en Flamingo’s was volledig de kluts kwijt.
      De concentratie was weg en waar de tegenstander zo nu en dan aan de ene kant van het veld stond, waggelden de geelhemden er rustig (te rustig) achteraan.

Waar er zo’n mooie voorsprong stond in de rust, prijkte er na enige tijd al een achterstand van 1-5.
      Dit was, kijkend naar het spelbeeld niet meer te overbruggen, maar we gaven de moed niet op en langzaam werd Flamingo’s weer wat beter.

Lorenzo kreeg een bal op zijn mond en moest helaas de strijd staken. Vervanger Lars ging met grote enthousiasme de strijd weer aan en wist van dichtbij de stand weer wat dragelijker te maken.
      Het slotakkoord was voor de tegenstander die de eindstand bepaalde op 2-6. De scheidsrechter floot wederom op bijna niet te horen toon voor het laatst deze wedstrijd. De jeugd ging nog even door, maar in deze extra time werd ook niet meer gescoord.
      De strafworpen leverden geen winnaar op en hier werden de punten gedeeld met 2 doelpunten voor beide teams.
      Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma tegen de Granaet te Dokkum.
      Kunnen hier de eerste punten van het seizoen worden binnengesleept.

The story continues.....

Groetjes Jente en Jentes Heit