• Lemmer E1 - Flamingo's E4

Vandaag 8 september 2018 de eerste wedstrijd van team E4 in splinternieuwe samenstelling. En direct op karakter, want met net de eerste schoolweek achter de rug togen we met de slaap nog in de ogen al om half 9 richting Lemmer. Slechts twee begeleiders sterk, maar daardoor niet minder fanatiek ;-)

Rond 9.20 reden we het parkeerterrein op. Het sportveld enigszins verscholen, maar eenmaal om de hoek verscheen een prachtig en ruim speelveld. Eerst maar een spelletje door de kids aan de voetbaltafel, en een broodnodig snel kopje koffie voor de ouders.

Eenmaal in de dameskleedkamer werden we al snel vergezeld door grote jongens en meisjes van een thuisteam die zeer streng en kordaat werd toegesproken door hun begeleidende coach. De dames keken ademloos naar dit indrukwekkende tafereel. Eenmaal alle korfbal tenues netjes aan en de veters goed vast, snel naar het veld. En eerst maar even balletjes gooien op de korf om warm te draaien. Alsof Aat nooit anders had gedaan begeleidde hij dit gebeuren en werd met een nieuwbakken scheids in allerijl samen met Anna nog het wedstrijdformulier ingevuld.

Zodra de beoordelende scheidsrechter aanwezig was (de scheids floot voor het eerst) kon het duel beginnen. Eerst nog even een verdeling maken voor de verdediging en toen van start. De tegenstander zette de boel meteen op scherp, door in de eerste 5 minuten al direct twee punten te maken. Met wat duw en trekwerk werd de bal direct vaak veroverd door een handige grote jongen. Maar toen ons team dit doorzag lieten ze dit niet meer gebeuren. De bal werd eenmaal gevangen, stevig vastgehouden en het overspelen kon beginnen. Dit resulteerde uiteindelijk in een punt (Marith), waardoor het voor de rust 2-1 stond.

In de rust deden de surrogaat coaches, onder het genot van een glaasje limonade, wat netjes voor ons klaarstond, en een versnapering nog een kleine peptalk. Met nog wat tips als, laat de bal niet los, in beweging blijven, vrij lopen, houd je tegenstander in de gaten en niet wachten met op de korf schieten verbaasden zij zichzelf. Of het indruk maakte is een tweede ;-).

In de tweede helft was de energie nog niet op gelukkig en ontstond er al een waar teamgevoel. De bal werd flink overgespeeld, er werd zowel verdedigend als aanvallend gespeeld en er was zelfs verontwaardiging bij een ‘verkeerde’ beslissing van de scheidsrechter. Ook de tegenstander speelde sterk en werd in grote getalen aangemoedigd door coach en toeschouwers. Al snel stond het 3-1. Maar ons team liet zich niet kisten en kwam terug met verschillende tegenaanvallen en wederom konden we een punt (Fenne) maken. Meerdere aanvallen daarna mochten helaas niet baten en de tegenstander had het geluk weer aan de zijde door het vierde punt te scoren. De eindstand uiteindelijk 4-2. Hier mogen we zeer tevreden mee zijn. Zeer goed gespeeld: Lars, Lorenzo, Fenne, Jente en Marith!!

Na het fluitsignaal mochten er nog strafworpen worden geschoten. Hiermee toonden de Flamingo’s goed hun werptechniek, want met 0-3 mogen ze daar zeer trots op zijn. Al met al een prachtige eerste wedstrijd.

Groetjes Marith en Anna Reinders