• Flamingo’s verkoopt zijn huid duur

Koploper Mid Fryslan kon vandaag het kampioenschap pakken tegen de Flamingo’s.
      Dit omdat de Wâlden ‘s middags verloor van Flamingo’s grootste concurrent tegen degradatie, de Parabool.
      Voor Flamingo’s is bij winst of verlies vandaag nog niks aan de hand, want de wedstrijd van 2 juni is de wedstrijd van het jaar.
      Vertrouwen putten en een goede basis leggen voor volgende week was dus de doelstelling van vandaag.
      Dit is iets wat de ploeg van Jack vandaag op de mat neerlegde.
      Solide aanvallen, goed verdedigend werk en doorzettingsvermogen lieten de geelhemden vandaag zien.
      Mid Fryslan raakte behoorlijk zenuwachtig, maar wist aan het einde van de wedstrijd toch het verschil te maken en het kampioenschap binnen te slepen.

Met tropische temperaturen van rond de 30 graden moest Flamingo’s vandaag aantreden tegen Mid Fryslan 3.
      De vorige ontmoeting leverde een overwinning op voor MF met 12-16. Hier was Flamingo’s niet kansloos, maar was het gebrek aan doelpunten de reden waardoor de punten werden gelaten aan de tegenstander.

Flamingo’s startte vandaag met Sydo in de basis. Dit had Ruben moeten zijn, maar door het overlappende schema van de gehele vereniging liep het allemaal een beetje anders.
      In het begin van de wedstrijd was het zoeken voor beide teams. Doelpunten bleven uit, terwijl er genoeg mogelijkheden waren.
      Marrit zette Flamingo’s op een voorsprong door van afstand te scoren.
      Hierna scoorden de ploegen om en om en liep het tot 3-3 gelijk op.
      MF wist een gaatje van 2 te slaan, maar door een afstand schot van Jan Jelle bleven de ploegen bij elkaar in de buurt en werd er gerust met 7-6. Dit had echt anders kunnen zijn, maar MF mistte 2 strafworpen en in de tweede helft deden ze dit nog een keer.

In de tweede helft maakte Peter de aansluitingstreffer en zette Serena van afstand ons weer op voorsprong.
      MF maakte weer gelijk, maar door een strafworp en een afstandsschot pakte Flamingo’s door Jan Jelle een 8-10 voorsprong.
      MF werd nu echt nerveus en er werd aardig op elkaar gezeurd en het werd er allemaal niet gezelliger op.
      Flamingo’s liet zich hier echter wel wat door opnaaien en de mooie voorsprong verdween als sneeuw voor de zon.
      MF liep uit naar 12-10 en pakte later een maximale voorsprong van 4 doelpunten. (16-12)

André maakte nog een kleine kans, Tjerk kreeg een inloopbal om de oren, maar maakte in de aanval erop dit gelijk goed door een bovenhandse inloopbal af te ronden.
      Met een 17-14 einduitslag op de borden floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
      Een wedstrijd waar er misschien wel iets meer in had gezeten, maar waar iedereen met opgeheven hoofd het veld kan verlaten.
      Volgende week de kraker tegen de Parabool. Gezien naar het vertoonde spel van vandaag zien we deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Zien we u allen 2 juni om 17.00?
      In ons voorprogramma speelt Flamingo’s 1 tegen Stadskanaal ‘74.

Groet,
      Peter Gerlsma