• Doelstelling Flamingo’s 2 is behaald!

Na een oppermachtig seizoen 2016/2017, waar er maar liefst 2 promoties konden worden gevierd was seizoen 2017/2018 er weer eentje van handhaven. Er mocht nu in de 2e klasse worden geacteerd.
      Iets wat toch een stuk lastiger is dan spelen in de reserve 3e klasse. Hier komt nog wel eens een rot appeltje voorbij en waren de meeste teams kwalitatief vele malen slechter.

In de reserve 2e klasse trof Flamingo’s een mix van routine spelers en jonge talentvolle korfballers. Ingrediënten waar Flamingo’s beide van beschikte. Dat het een zwaar seizoen zou worden was op voorhand wel duidelijk.
      Na 3 verloren wedstrijden op rij was het team psychisch een beetje geknakt. Het vertoonde spel was niet slecht te noemen, maar het geluk zat niet altijd mee. Van de 3 verloren wedstrijden werden er 2 met 1  doelpunt verschil verloren.
      Hierna volgde de eerste overwinning en werd de laatste plaats verlaten. Na wederom 2 kansloos verloren wedstrijden was een puntje tegen de Parabool weer een mooie opsteker.
      Wederom werd er 2 keer verloren en het degradatiespook liet zich zo nu en dan zien op sportpark de Swadde.
      Dit spook moest worden verdreven om niet weer een klasse af te zakken. Coach Visser kreeg zijn manschappen weer zo ver dat de ploeg er weer een schepje bovenop deed en er werd een winning streak ingezet.

De 2 ploegen uit Kampen werden, waar het geluk aan het begin van de competitie nog tegen zat aan de kant gezet met overwinningen van 1 doelpunt verschil.
      Een doordeweekse wedstrijd tegen Drachten werd overtuigend gewonnen, maar waar Flamingo’s zijn puntjes nu wel sprokkelde, deed de grootste concurrent tegen degradatie dit ook.
      Er schetste zich een situatie af, waarin de laatste wedstrijd wel eens beslissend zou kunnen worden.

Maar eerst moest de op 1 na laatste wedstrijd tegen kampioen Mid Fryslan nog worden gespeeld. Mid Fryslan beefde op zijn grondvesten, maar wist toch nog met een klein verschil te winnen.
      Het vertoonde spel deed de Buitenposters echter goed en deze vibes zouden worden meegenomen naar de laatste wedstrijd, de kraker van het seizoen. De Parabool wist zijn 1 na laatste wedstrijd te winnen en zat dus ook in een goede flow.
      En toen werd het 2 Juni, het moment suprême moest vandaag gestalte nemen door handhaving veilig te stellen.
      Verlies was niet een optie, want dan zou het een verloren seizoen zijn geworden.
      Hier het verslag van Flamingo’s 2 tegen de Parabool 3.

Er werd vandaag aangetreden met een ietwat gewijzigde opstelling. Omdat Herman geblesseerd was geraakt in de vrijdagavond training moest Jan Jelle hem vervangen bij Flamingo’s 1, wat hij met verve voltooide. Op zijn plaats begon Jelmer Beerda.
      Sydo, die door een moeilijke tijd gaat, begon op de kant en voor hem stond Douwe van der Steen in de basis.
      De yell van de Parabool, waar een winst werd ge eist door coach Koen Wouda, werd ijzig aangehoord door Flamingo’s.
      Strakke koppies stonden in het veld en we zouden ons door deze oorlogskreten niet van de wijs brengen.

Douwe maakte in de eerste aanval gelijk een doelpunt onehanded.
      Marieke kreeg een strafworp mee, welke André er koelbloedig inlegde.
      Parabool kon 2 keer tegen scoren, maar de prima spelende Serena zette de thuisploeg van afstand weer op voorsprong.
      Er werd 3-3 gemaakt waarna Jelmer weer vanaf de strafworpstip kon scoren.
      Vanaf 4-4 ging het even snel. Serena scoorde 2 afstandschoten en Jelmer volgde dit voorbeeld waardoor er een comfortabele 8-4 op de borden kwam te staan.
      Deze voorsprong werd uitgebreid door Anneke en André waarna de Parabool eindelijk weer kon tegen scoren.
      Marrit scoorde de laatste goal voor Flamingo’s in de eerste helft, maar het slotwoord was voor de Groningers die de ruststand op 11-6 brachten.

Na rust liet Flamingo’s gelijk zien dat zij de ploeg waren die nog een seizoen in de reserve 2e klasse thuis hoorden.
      5 doelpunten op rij van Mariska (doorloopbal), Marrit (afstand), Serena (afstand) en een kleine kans en een afstandsschot van Anneke haalden alle illusies bij de Parabool weg.
      Een 16-6 voorsprong zou nooit meer worden weg gegeven, dus er kon al stiekem een feestje worden gevierd.
      Scorend liet Flamingo’s zijn kansen even liggen, dus een monsterscore bleef uit.
      Parabool kon 3 doelpunten op rij scoren, waarna Anneke haar 4e doelpunt kon aantekenen van afstand.
      De ingevallen Arnout wist in de staart van de wedstrijd 2 doelpunten van afstand te scoren en hiermee de eindstand te bepalen op 19-9.

Een bewogen seizoen waar we hebben kunnen lachen, maar waar er soms ook een traan vloeide.
      Al met al een seizoen waar we als een collectief hebben gespeeld.
      Zonder alle mensen die ons uit de brand hebben geholpen hadden we dit seizoen niet kunnen overleven. Heel erg bedankt voor jullie tomeloze inzet.
      Volgend jaar staat er waarschijnlijk een compleet ander Flamingo’s 2 in het veld, maar het souvenir dat wij als huidig Flamingo’s 2 achter laten is iets waar we trots op mogen zijn en dat is HANDHAVING in de RESERVE 2e KLASSE!!!

Groet,
      Peter Gerlsma