• Wederom winst voor Flamingo’s 2!!!

In de strijd tegen degradatie stond er weer een belangrijke wedstrijd klaar voor Flamingo’s 2.
      Drachten 4, die de 3e plaats bezet in de competitie kwam op deze vrijdagavond op visite bij Flamingo’s.
      In de eerste ontmoeting tussen beide clubs was het Drachten die met 22-17 aan het langste eind trok.
      Een wedstrijd waar Flamingo’s nooit echt in de wedstrijd had gezeten en terecht verloor.
      Vandaag was het echter een heel andere wedstrijd. Drachten staat sterk in de middenmoot en heeft geen kans meer op een kampioenschap. Flamingo’s bungelt met nog enkele ploegen in de onderste regionen en kan elk punt goed gebruiken.
      Flamingo’s zit de laatste tijd in een flow, want het wist zijn laatste 2 wedstrijden te winnen.
      Drachten liet in de eerste helft zien waarom zij op de ranglijst hoger staan dan Flamingo’s.
      Vooral de heren van Drachten schoten met scherp, maar Flamingo’s kon in het spoor blijven.
      In de 1e helft had Drachten zijn kruit echter verschoten en door goed verdedigend werk werden er maar 2 doelpunten geïncasseerd. Scorend ging het niet geweldig, maar er werden wel meer doelpunten gemaakt dan Drachten en konden de handjes in de lucht na de wedstrijd.

Good old Mariska opende vandaag de score middels een doorloopbal, maar Drachten scoorde snel tegen.
      Marieke kon Flamingo’s weer op een voorsprong zetten en tot 3-3 bleven de ploegen gelijk opgaan. Hierna pakte Drachten een 3-6 voorsprong. Dit verschil werd langzaam wat groter en Flamingo’s keek zelfs tegen een maximale achterstand van 6-11 aan.
      Op de momenten dat Flamingo’s wat dichterbij leek te komen, was het Drachten die weer wat uitliep. Peter scoorde de 12-14, maar door een makkelijk gegeven strafworp door de prima fluitende scheidsrechter werd de ruststand op 12-15 gezet.

Na rust was het Flamingo’s die stukken scherper was dan zijn tegenstander.
      Door Ruben, Douwe,Tjerk, Anneke,Mariska en 2x André werd de 12-15 ruststand omgezet in een 19-15 voorsprong!
      In de staart van de wedstrijd kon Drachten nog wel 2 keer scoren, maar tussen deze scores maakte topscorer André zijn 5e doelpunt van de wedstrijd.
      De wedstrijd eindigde hierdoor in een 20-17 overwinning.

Flamingo’s is op doelsaldo hierdoor WitBlauw Kampen voorbij, echter hebben zij een wedstrijd minder gespeeld.
      Flamingo’s bezet de 5e plek, maar heeft de hete adem van de Parabool en WitBlauw in de nek.
      Over 2 weken staat de wedstrijd tegen MidFryslan 3 op het programma.
      Dit gaat een zware wedstrijd worden, want de ploeg uit Grou bezet de eerste plaats en gaat zeer waarschijnlijk kampioen worden.
      Maar niks is onmogelijk voor de Tamminga formatie en misschien is er een stuntje mogelijk en kan de ploeg zich tegen de kampioen in spe veilig spelen.
      We zullen zien!!!

Groet,