• Terrein korfbalvereniging Flamingo's rookvrij!

Het terrein van Flamingo's is vanaf heden rookvrij.
      Dat besluit is, na stemming, tijdens de algemene ledenvergadering van de korfbalvereniging genomen.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid.
      Daarom vraagt het bestuur aan iedereen voortaan onze accommodatie rookvrij te houden.
      Hiermee wil de korfbalvereniging de jeugd het goede voorbeeld geven en ze beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Iedereen is en blijft welkom bij onze korfbalvereniging, ook rokers.
      Wel vragen we rokers om buiten het zicht van de kinderen en niet langs de velden te roken.
      Achter de kantine "uit het zicht" is een "gedoogzone".

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk.
      Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals trainers en ouders.
      We vragen begrip voor het besluit en verwachten ook dat men elkaar aanspreekt als er sprake is van niet nakomen van dit besluit.

Het is normaal dat er niet gerookt wordt in de kantine en ook dat er tot het middaguur geen drank wordt geschonken.
      Daar houdt iedereen zich aan! Zo moet ook het niet-roken langs de velden normaal worden.

Rookvrije generatie
      Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd.
      Het initiatief van korfbalvereniging Flamingo's sluit aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ van de Hartstichting, waar ook KWF Kankerbestrijding en het Longfonds bij zijn aangesloten.
      Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Namens het bestuur,
      Ette-Frits Veenstra