• LDODK/Rinsma Modeplein A1 – KV Flamingo’s A1: 20-24

Zaterdag 17 februari stond de laatste wedstrijd van het zaalseizoen voor de Flamingo’s A1 op het programma.
      Deze wedstrijd werd gespeeld tegen koploper LDODK, die de laatste zeven wedstrijden ongeslagen bleef.
      Flamingo’s zou dan ook hard aan de bak moeten om het zaalseizoen met een winst af te kunnen sluiten.

KV Flamingo’s neemt direct de leiding en weet als eerste ploeg tweemaal de korf te vinden.
      LDODK reageert echter snel en komt na een gelijke stand van 4-4 op voorsprong.
      Aan beide kanten vallen doelpunten, maar het is steeds LDODK die na een gelijke stand (8-8 en 9-9) de voorsprong weet te pakken. Toch blijven de Flamingo’s goed bij, wat resulteert in een 13-12 ruststand.

De rust heeft de Flamingo’s goed gedaan. Waar LDODK de tweede helft met een doelpunt opent, zijn het de Flamingo’s die terugslaan en op gelijke hoogte weten te komen: 14-14.
      Scorend blijft het gelijk op gaan, maar na een stand van 18-18 pakken de Flamingo’s de voorsprong (zoals zij deze in het begin van de wedstrijd hadden) terug.
      Zij weten een gaatje te maken van twee doelpunten en weten deze voorsprong met nog drie minuten op de klok zelfs uit te breiden naar een verschil van vijf doelpunten.
      LDODK scoort nog een keer, maar KV Flamingo’s mag zich met een eindstand van 20-24 de winnaar noemen!

Met deze winst op de koploper heeft onze Flamingo’s A1 het zaalseizoen heel mooi afgesloten.
      Na twaalf gespeelde wedstrijden in de zaal kunnen zij nu vol goede moed aan het veldseizoen beginnen.

Tjerk Hamstra