• Wageningen A1 – Flamingo’s A1

Op zaterdag 3 februari stond de wedstrijd tegen Wageningen A1 op het programma.
      Na een lange autorit inclusief tussenstop werd de wedstrijd gestart.
      Voor beide ploegen was het in het begin aftasten, meerdere aanvallen werden gespeeld zonder dat er gescoord werd.
      In de fase die volgde scoorden beide ploegen om de beurt tot aan de 4-4.
      Daarna nam Flamingo’s het initiatief. Een run van 0-3 bracht de stand op 4-7.
      Wageningen deed met twee goals wat terug, maar het gaatje van drie goals bleef staan tot en met de rust 7-10.

Na de rust kwam het gaatje zelfs op vijf verschil, eerst via de 8-13 en later via de 10-15.
      Hierna kwam Wageningen een stuk beter in de wedstrijd.
      Door verschillende wissels kwamen ze terug tot 14-15, waarna Flamingo’s toch weer aanzette en de stand naar 14-18 bracht.
      Het verschil werd door Wageningen weer op twee gebracht met de 17-19, maar ook deze keer kon Flamingo’s weer terug scoren en een voorsprong behouden tot aan de 18-21. Daarna ging het compleet mis.
      Met nog een aantal minuten op de klok werden er veel fouten gemaakt, zowel aanvallend als verdedigend.
      Wageningen wist hier optimaal van te profiteren en de stand naar 21-21 te brengen. Met nog een minuut te spelen had Flamingo’s de bal, maar wist de aanval geen doelpunt meer te maken.
      Wageningen kon de verdedigende rebound pakken en zelf nog voor een winnende treffer gaan.
      Uiteindelijk werd er op drie seconden voor tijd een strafworp gegeven aan Wageningen, die ondanks een time-out benut werd.
      Erg zuur voor Flamingo’s die heel de wedstrijd de voorsprong hadden en hier weggeven.
      Toch kunnen er ook positieve punten uit worden gehaald, in aanloop naar de laatste thuiswedstrijd tegen Drachten A1 aankomende zaterdag. Met het thuispubliek als steun zal hier opnieuw geprobeerd worden om punten te pakken!

Wieger van der Wolf