• Wedstrijdverslag SCO A1 - Flamingo's A1

Omdat helaas op zaterdag 13 januari de wedstrijd wegens omstandigheden niet door kon gaan, werd deze op de maandagavond 15 januari ingehaald. Met steun van het meegereisde publiek ging Flamingo’s voortvarend van start.

Binnen no-time stond het 0-2 door goals van Wieger. Daarna volgde een periode waarin beide teams gelijk op gingen in de scores. Tot de 8-8 kon SCO aanhaken. Vanaf dat moment nam Flamingo’s het initiatief en stond het telkens aan de goede kant van de score. Na de 10-13 en de 10-14 van Hendrik was daar het eerste serieuze gaatje geslagen en het gaatje van vier goals stond er ook nog bij rust 14-18. In de rust werd duidelijk gemaakt dat dit het moment was om definitief een gat te slaan en die woorden werden omgezet in daden. Na de 15-21 en de 16-24 was de wedstrijd wel gespeeld. In het laatste deel van de tweede helft werd dan ook minder gescoord aan beide kanten en werd er nog wat gewisseld om de reserves ook hun verdiende speeltijd te geven. Uiteindelijk werd het 22-29, al met al een degelijke overwinning. Toch zal het met name verdedigend beter moeten komende zaterdag, als DOS A2 in Buitenpost op bezoek komt. Nadat er vorige keer met 21-18 in Nijeveen werd verloren, zijn de Flamingo’s gebrand om een beter resultaat neer te zetten.

Wieger van der Wolf