• Flamingo’s D1 geeft koploper goed partij maar verliest wel

Op de eerste dag van het nieuwe jaar moest Flamingo’s D1 naar Kollum voor de derby tegen Invicta D1.
      Flamingo’s D1 stond voorafgaand aan deze wedstrijd op een kleurige 2de plaats met maar 1 punt achter de koploper Invicta.
      Deze fysiek sterke en ervaren ploeg was op het veld 2x te sterk gebleken en daar wilde men revanche op nemen.

Echter meteen na het fluitje van de scheidsrechter was het al raak voor de Kollumer formatie.
      Niet snel daarna werd al de 2-0 gescoord.
      Flamingo’s weigerde zich al bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag en knokte zich terug in de wedstrijd.
      Via Larissa en Iris wisten ze terug te komen tot 2-2.
      Met name de heren van Invicta zorgden in de voorgaande duels voor het meeste gevaar en deze werden dan ook met hand en tand verdedigd. Hierdoor kregen de Kollumer dames meer ruimte en die wisten daar deze middag volop van te profiteren.
      Door 3 identieke aanvallen wist men uit te lopen naar 5-2. Larissa bracht de spanning enigszins terug door de 5-3 te scoren.
      Met iets meer fortuin had Flamingo’s nog dichter bij de tegenstander kunnen komen, die duidelijk moeite hadden met de gekozen tactiek. Het geluk ontbrak echter en dan zie je zoals zo vaak de tegenstander wel de kansen benutten.Nadat de stand op 7-3 was gekomen wisten Sanne en Anna het verschil weer te verkleinen naar 7-5 maar nog voor de pauze liepen de Kollumers uit naar 9-5.

De 2de helft waren beide teams nog meer aan elkaar gewaagd maar was het verschil te groot om het nog echt spannend te maken. Het ontbrak de Flamingo’s wederom aan een beetje geluk bij het benutten van de kansen terwijl de ballen bij Invicta wel door de korf gingen. Via 2 doelpunten wisten de Kollumers verder uit te lopen naar 11-5 alvorens Lianne er 11-6 van wist te maken.
      Het slotakkoord was echter voor Invicta zodat er een 12-6 eindstand op het scorebord kwam te staan.
      Een ietwat geflatteerde uitslag gezien het spelbeeld in de gehele wedstrijd.
      De Flamingo’s hebben als team een prima wedstrijd gespeeld maar kwamen nu nog net wat te kort tegen deze tegenstander.
      Wellicht dat er in de thuiswedstrijd nog iets recht te zetten valt.

Sanne de Jong