• Flamingo’s A1 – LDODK A1

Bij de zesde speelronde van de Flamingo’s A1 moesten ze het op nemen tegen LDODK A1.
      De A1 heeft op het veld één keer een oefenwedstrijd tegen LDODK gespeeld, verder waren ze niet bekend met het team.
      Dit maakte het voor de spelers extra spannend omdat ze daardoor niet goed wisten wat ze moesten verwachten.

De basis begon met het vak in de aanval; Wieger, Coen, Elisabeth en Ytje. In de verdediging stonden; Tjerk, Hendrik, Rianne en Kristien. Op de bank zaten Arnout en Marrit met een enkelblessure.
      Bij de voorbespreking werd er goed duidelijk gemaakt door de trainers dat als we de wedstrijd zouden winnen we echt in de top drie mee zouden kunnen doen.
      Verder zijn er nog wat strategieën door genomen en werd er gezegd dat we natuurlijk veel plezier moesten hebben.

De eerste helft bij de spelers liep niet zoals we verwacht hadden. Er waren veel pijntjes in het veld en er vielen mensen uit.
      Dat in een keer de helft van de basis miste had wel impact op de overgebleven spelers.
      Het was veel zoeken naar kansen en er werd soms te geforceerd geschoten.
      Daarnaast hadden de Flamingo’s het erg moeilijk met de rebound en het scoren.
      Er werden veel mooie kansen gecreëerd maar helaas viel de bal niet door de korf.
      Wat bij ons niet lukte werkte bij LDODK in tegendeel wel.
      LDODK wist een hoog percentage te scoren met hoge druk. LDODK wist zo zijn voorsprong in de pauze met 6-12 neer te zetten.

Na een donderpreek van de trainers stond iedereen in de tweede helft weer met opgeheven hoofd in het veld.
      Er zat een groot gat in de stand maar daardoor liet de Flamingo’s zich niet gek maken.
      Helaas werd de eindstand 17-28.
      De A1 heeft nu een rust van drie weken. Iedereen kan herstellen en weer fit worden voor de bloedstollende ronde twee.

Marrit Postma