• DOS’46 A2 – Flamingo’s A1

Voor de tweede competitie wedstrijd reisden de Flamingo’s A1 af naar Nijeveen. Ze speelden om 18:00 tegen DOS’46 A2.
      Net als de wedstrijd van een week geleden tegen SCO hadden de Flamingo’s veel zenuwen. ‘’We kunnen verliezen met vijf punten verschil maar kunnen ook winnen met vijf punten verschil’’, aldus coach Wietze-Jan.
      De A1 speelt in een competitie waar iedereen gewaagd aan elkaar is en dat maakt het elke wedstrijd weer spannend.

En toen ging het fluitsignaal dan eindelijk.
      Met het team gingen we nog even bij elkaar staan met een paar aanmoedigende woorden van coach Ruben.
      We begonnen met het aanvalsvak; Wieger, Coen, Elisabeth en Ytje.
      In de verdediging met Arnout, Tjerk, Kristien en Rianne.
      In deze wedstrijd speelt Rianne de Vries in de basis omdat Marrit Postma geblesseerd is geraakt tijdens de training.

Al vrij snel raakte de Flamingo’s A1 achter met 0-1 door een afstander maar dit wisten ze goed op te pakken door meteen een verre afstander mee te pakken gemaakt door Wieger. Hierna kwam er meteen een mooi afstandschot achteraan gemaakt door Tjerk.
      Er werd bij de tegenpartij weer gescoord en het werd 2-2.
      Meteen de volgende aanval wist Wieger er weer een beste afstander in te gooien en kwamen we weer voor te staan met 2-3.
      De tegenstanders wisten het weer op 3-3 te brengen.
      Na 2 mooie goals van beide Wijma’s in het aanvalsvak werd het 3-5.
      Arnout bleek meteen na zijn goal last van een blessure te krijgen en werd gewisseld. Hendrik kwam op de plek van Arnout erin.
      Voor ons team bleek het wel lastig te zijn om ineens in een andere opstelling te spelen en hadden ze moeite met de plotselinge uitval.
      Er zaten een paar mooie aanvallen bij maar helaas viel de bal niet door de korf.
      Ook werden er een paar onnodige overtredingen gemaakt door de verdediging. Uiteindelijk werd de uitslag na de eerste helft 13-8.

In de pauze hadden de coaches goed tot de spelers door gedrongen met de woorden ‘’gaan we met de kop naar beneden naar huis, of gaan we strijdend verliezen of winnen’’.
      De Flamingo’s wisten het weer goed op te pakken de tweede helft.
      Ook ging het weer goed met Arnout en kon hij er weer in gewisseld worden.
      De Flamingo’s A1 wist het op een gelijke stand te brengen van 17-17.
      Helaas wisten ze geen voorsprong voort te zetten en werd de einduitslag 21-18.

Na de wedstrijd zijn we met het team nog even wezen eten bij de McDonald’s. Er heerste een goede sfeer.
      Natuurlijk baalden de spelers en de coaches en dat was ook zeker terecht, maar we laten het verlies tegen DOS’46 ons niet in de weg staan. Volgende week staan de Flamingo’s weer met een opgeheven hoofd in het veld in Nijverdal tegen NKC’51 A1.

Marrit Postma