/
  • Flamingo’s 3 pakt de ongeslagen reeks af van DTS 2

   DTS 2 stond eigenlijk als eerste op het programma voor Flamingo’s 3, maar wegens een spelweek in Surhuizum is deze wedstrijd op verzoek van DTS verplaatst. Daarom werd deze wedstrijd op een doordeweekse avond gespeeld.

   DTS 2 heeft een vliegende start gemaakt deze competitie. Na knappe overwinningen op ’t Fean en de Graneat was de ploeg uit Surhuizum gebrand om ook bij Flamingo’s 3 punten weg te kapen. Flamingo’s 3 daarentegen was gebrand op een derby revanche nadat er onnodig werd verloren van ’t Fean 3.

   Woensdag 20 september floot de scheidsrechter om 19.00 uur de derby in. Jelmer Beerda zette meteen de stand op 1-0 door een fraaie afstander. Hoewel DTS zich even leek te verrassen, kwam het snel met een antwoord en kwam de stand op een 1-2 voorsprong voor de ploeg. Amanda en Jelle scoorden vrij vlot daarna en bleven beide ploegen elkaar achtervolgen. Harm maakte nog twee doelpunten (een afstander en een strafworp) maar DTS bleef een voorsprong houden. De ruststand: 5-7. 

   Emiel Flikkema verving de zieke coach Herman Pilat en kon ondanks de stand erg tevreden zijn. Er werd strijd geleverd aan beide kanten en de pot was nog niet uitgespeeld. Dit werd ook duidelijk in de spannende tweede helft. Flamingo’s kwam met een sterke overwinningsdrang het veld op en Jelle liet dit meteen weten door een uitstarter te scoren. Ook Harm en Sieberen lieten van zich horen en de stand was 8-8. Beide ploegen wilden deze derby absoluut niet verliezen en doelpunten aan beide kanten vielen steeds. Met nog 4 minuten op de klok gaf het scorebord een stand van 11-11 aan. Beide ploegen streden hard, maar Harm gaf het verlossende antwoord door een afstander te scoren. Daarna speelde Flamingo’s 3 de wedstrijd rustig uit en kwam als winnaar uit de bus. 

   Een zure appel voor DTS 2, die nog niets verloren had tot nu toe. Flamingo’s 3 won deze spannende derby met 12-11.

   Doelpunten: Harm (4), Jelle (2), Jelmer (2), Sieberen (2), Anneke (1), Amanda (1).

   Amanda Vlot