• Tweede helft was te veel voor Flamingo’s 3

Zaterdag 16 september 2017 floot de scheidsrechter om 17.00 uur de wedstrijd in tussen ’t Fean 3 en Flamingo’s 3. De wedstrijd werd gespeeld op gewoon gras in Surhuisterveen. Met weersomstandigheden als koudheid, natheid en wind streden beide teams om deze derby te winnen.

Doordat Jelmer B, Jelle en Anneke met de selectie meededen, had Flamingo’s 3 Arjan Visser (A2), Sieberen Veenstra (4) en Jan Teye Stellema (midweek) mee ter versterking. De eerste helft pakte Flamingo’s 3 een mooie voorsprong. Na drie doelpunten van Hendrik, een kansje van Ineke, een kansje van Sieb, een kansje van Arjan en een fraaie afstander van Elina stond het team uit Buitenpost met 3-7 voor. Weinig aan de hand zou je zeggen, maar niets bleek minder waar. ’t Fean knokte zich dapper terug in de wedstijd waarin er een score van 8-8 op de teller stond toen de pauze ingelast werd.

Flamingo’s 3 kwam niet scherp de pauze uit en liet ’t Fean veel kansen maken. Hoewel Elina en Daan door middel van een inloopbal, Minze en Sieberen door middel een afstandsschot en Hendrik door een gemaakte strafworp nog probeerden om bij te komen, mocht niet baten. ’t Fean scoorde de tweede helft maar liefst 9 keer en was daardoor te sterk voor de paradijsvogels. ’t Fean 3 won met 17-14 van Flamingo’s 3.

Doelpunten: Hendrik (5), Elina (3), Sieberen (2), Minze (1), Daniëlle (1), Ineke (1), Arjan (1).

Aankomende week speelt Flamingo’s 3 maar liefst twee keer een thuiswedstrijd. Op woensdag 20 september om 19.00 uur wordt er een tweede derby gespeeld tegen DTS 2. Op zaterdag 23 september ontvangt Flamingo’s 3 om 12.30 uur de Graneat 3 thuis. Zien we u daar?

Amanda Vlot