/
  • Flamingo's D1 opent competitie met zege

   Vanmorgen de allereerste competitie wedstrijd van een nieuw D1. Sanne, Germer, Aletta, Lianne, Elianne en Iris voorheen nog E'tjes nu op een groot veld met 2 vakken. Hanne, Anna, Lisa, Larissa die vorig jaar prachtig korfbal onder begeleiding van Emiel Flikkema hebben gespresteed zijn al wat meer gewend. Zij waren toen de D2. 
    
   Nu ook weer is Emiel coache samen met Hieke. (Miranda vervangt vandaag Emiel ivm verhuizing) 
    
   Het zag er deze 9 september niet heel mooi uit kwa weer maar rond de tijd van 11:00 was het zo goed als droog. Na het fluitsignaal starten de Flamingo's wat onwenning. Een nieuw team is ook wennen om opelkaar ingespeeld te zijn. Toch laat de Flamingo's zien dat ze weten wat ze moeten doen en dat is scoren. Sanne opent de score dan ook door goed vrij te staan en scherp te schieten. Niet veel later is het Anna die vanuit middenveld een pass aangereikt krijgt van Lisa. Ze schiet hem fijnloos erin. Daarin moeten we niet vergeten dat de verdedigers Germer, Lianne, Iris en Larissa van de Flamingo's er alles aan doen om de bal in het aanvalsvak te houden. Dit gaat wel heen en weer doordat er niet altijd scherp en strak gegooid wordt maar hetzelfde geldt ook voor de tegenpartij. Toch krijgen de Flamingo's meer kansen en weten ze zich beter te herstellen hiervan. Het zijn dan ook Aletta en later Lianne (na wisseling vak) die de 4-0 op het scorebord weten te zetten door mooie passes van Germer en Anna. Met deze score gaan de partijen de rust in. 
    
   Na de ranja en peptalk zijn het Germer en Iris   gewisseld worden voor Elianne en Hanne. Even vallen de doelpunten om de oren voor de thuisploeg. Anna draait mooi naar binnen en weet de korf te raken, en daarna is het Lisa die een monster pass aangereikt krijgt van Aletta. Tjakka 6-0. Snel daarop is het Aletta die vanuit een afstandschot weet te scoren. De Walden  is het even kwijt want Larissa weet ook wat scoren inhoud en doet dit dan ook vanuit een mooie opgebouwde aanval. 8-0. Dan is het weer even zoeken naar openingen. Opnieuw wordt er onnodig slordig gegooid en verdedigd. Dit zorgt er dan ook voor dat de Wâlden weet te scoren. Maar het is van korte duur want Sanne krijgt nog een mooie kans en deze benut ze. Elianne en Hanne weten daarna Lianne en Larissa vrij te spelen.  scoren beiden. Larissa is degene die de 13-1 op het scorebord zet. De Wâlden is uitgespeeld zou je zeggen, toch weten ze nog een mooie aanval op te bouwen en te scoren.   Uiteindelijk fluit de scheidsrechter en wordt de eindscore 13-2. 
    
   Mooie prestatie, dat smaakt naar meer. Goede opsteker om volgende week weer gemotiveerd klaar te staan tegen "Vlug en Vaardig" 
    
   Iris vd Lei