• Flamingo's E1 - NQL E1 (1e klasse), zaterdag 1 april 2017

Het veldseizoen is weer begonnen, de lente is volop aanwezig de afgelopen week en ook vandaag is het een mooie lentedag op de Swadde.
      De meiden van E1 hebben heerlijk kunnen uitslapen want pas om 11.00 uur staat hun 1e wedstrijd gepland.
      Daan en Hester zijn beide van de partij om hun team te coachen.
      Het kan een stuk zwaarder worden voor onze dames, want door hun mooie zaalcompetitie zitten ze nu in de 1e klasse.

Sanne, Mare, Elianne en Ilse staan in het veld, Aletta start op de bank.
      De scheidsrechter laat alle spelers een vetercheck uitvoeren en de wedstrijd begint!
      Meteen wordt de aanval ingezet en in de 3e minuut volgt al een mooie actie, helaas wordt de korf niet gevuld.
      Een tegenaanval, maar de verdediging staat goed.
      In de 8e minuut zet Sanne het scorebord op 1-0.
      Meteen gaat NQL in de aanval en volgt direct de 1-1.
      Na 10 minuten wissel, Ilse komt op de bank.
      De tegenstander weet 1-2 te scoren, de Flamingo's krijgen vele kansen, maar helaas gaan ze niet raak.....
      Gelukkig scoort Aletta vlak voor rust de 2-2!

2e helft Elianne begint op de bank.
      Weer zien we dat onze meiden goed weten over te spelen en de bal wordt goed afgevangen, in de 25e minuut ontstaat er een mooi overspel onder de korf en zet Mare de score op 3-2!
      In de 28e minuut een prachtig afstandsschot van Mare en is het 4-2!
      Wissel en Mare mag nu op de bank.
      In de 31e minuut scoort Sanne 5-2, Aletta zet snel 6-2 en na een hele snelle bal wordt het 7-2 door Sanne.
      Vlak voor het eindsignaal weet NQL nog de 7-3 te scoren.

De wedstrijd stond voornamelijk in het teken van veel kansen die maar niet gescoord werden.
      De meiden hebben zich goed ingezet en deze winst is dan ook verdiend. Klasse begin van het seizoen!
      De strafworpen eindigde in 4-3 (Sanne, Aletta, Mare 2x)

Ilse Ploegsma