• Flamingo’s A1 schrijft historie

4 maart 2017 -  Flamingo’s A1 -Heerenveen A1

4 maart is een datum welke nog lang zal heugen. Dé wedstrijd van het zaalseizoen van de A1 stond op het programma.
      Directe concurrent Heerenveen A1 kwam op bezoek.
      Een eerder treffen in Heerenveen leverde een nederlaag van drie punten verschil in het nadeel van de Flamingo’s op.
      Half februari keerden de kansen doordat Heerenveen van een zeer scherp schietend Nic verloor.
      Om de eerste plaats veilig te stellen en geen beslissingswedstrijd meer hoeven te spelen moest er gewonnen worden met minimaal 4 punten verschil.

Terwijl de tribune vol liep met supporters namen de spelers van de A1 de laatste puntjes nog even door om coach Wietze-Jan, welke de dag ervoor jarig was, een prachtig mooi verjaardagscadeau te gaan bezorgen.
      Scheidsrechter Kootstra floot af en het was Heerenveen die de leiding nam.
      Na vijf minuten stonden de Flamingo’s tegen een achterstand van 0-3 aan te kijken.
      De A1 liet hier geen gras over groeien en kwam dankzij dankzij Arnout en Tjerk met een afstander en Wieger met een vrije bal terug naar 3-3. Heerenveen wist de stand weer naar 3-5 te trekken, maar ook hadden wederom Tjerk (afstander), Wieger (vrije bal) en Arnout (klein kansje) hier antwoord op.
      Ook wist Heerenveen weer de korf te vinden, 7-7.
      De spanning was om te snijden, voor het publiek een erg mooie wedstrijd.
      Terwijl de spanningen bij Heerenveen steeds meer omhoog liepen, bleven de Flamingo’s  koel en speelden hun eigen spel, wat resulteerde in twee afstanders (Arnout & Tjerk), een goed benutte strafworp (Wieger) en een vrije bal (Arnout), waardoor er 11-7 op het scorebord stond. Er volgde een gele kaart voor één van de heren van Heerenveen en een doelpunt.
      Een paar seconden voordat de scheidsrechter voor de rust af floot, wist Hendrik nog een hele verre afstander te scoren.
      Met vier doelpunten de rust in en dan zaak om het te behouden.

Na de rust was het Flamingo’s die via Wieger (afstander) het eerste doelpunt weer maakte, wat de stand tot 13-8 bracht.         Heerenveen had via een afstander het verschil weer naar vier weten te brengen.
      Ytje (uitstarter) en Hendrik (one hander) maakten een verschil van zes doelpunten mogelijk.
      Wederom volgde er een gele kaart voor Heerenveen, ditmaal de coach.
      Waar Heerenveen zichzelf steeds meer uit de wedstrijd haalde, gaven de Flamingo’s het beste antwoord: afstraffen door middel van doelpunten. Wieger (strafworp en vrije bal) en Marrit (inloopbal en afstander) zetten de score op 19-12, zeven doelpunten verschil! Heerenveen wist door middel van een doorloopbal en afstander de korf te vinden, waardoor het gat verkleind werd tot vijf.
      Dat Flamingo’s ook niet gevoelig was voor een derde gele kaart van Heerenveen lieten Wieger (afstander) en Arnout (kleine kans) wel zien. Inmiddels stond er 21-15 op het scorebord. Ongelooflijk!
      Met nog een krappe twee minuten te spelen was het Elisabeth die bijna compleet zen de 22-15 er in wist te schieten.
      Dankzij knap reboundwerk kwam de bal nog eenmaal in het aanvalsvak van de Flamingo’s en wist Wieger dankzij een prachtige one hander het verschil tot 8 doelpunten te maken.
      Met een eindstand van 23-15 floot een zeer goed fluitende scheidsrechter af.

Wat een blijdschap en emotie!
      Wij mogen ons kampioen in de eerste klas noemen en hebben een promotie naar de Overgangsklasse veilig gesteld!

We beseffen ons heel goed dat dit niet zonder hulp van anderen was gelukt.
      Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze trainers/coaches Wietze-Jan en Ruben, maar ook naar Sydo, Wietze Gerrit en Anneke. Dank aan onze ouders, broers/zussen, (reserve)wisselspelers, alle trainers/coaches die ons van jongs af aan hebben getraind, aan team- en niet-teamgenoten, onze vereniging, de supporters groot en klein, sponsoren en de leden en vrijwilligers van KV Flamingo’s en alle andere mensen die hun steentje hebben bijgedragen.
      Mede dankzij jullie inzet mogen wij ons kampioen noemen, zonder jullie konden wij deze historie niet schrijven!

Arnout, Elisabeth, Hendrik, Ytje, Marjanne, Marrit, Tjerk en Wieger