• Wedstrijdverslag van de wedstrijd tussen CSL E2 en Flamingo`s E2

Nadat we in november een vergeefse reis hebben gemaakt naar Stiens, treden we op deze zaterdagochtend om 7.45u aan bij sporthal de Houtmoune. Een vroegertje voor spelers en ouders.

Het is een spannende wedstrijd die voor ons ligt. Als de Flamingo`s gelijk spelen of winnen, zijn ze kampioen.
      Als ze verliezen is CSL kampioen.
      De aanwezigen vanochtend zijn zich allemaal bewust van het belang van deze wedstrijd vooral omdat ze in de thuiswedstrijd kansloos verloren van CSL.
      In sporthal de Gryn, zijn er bijna net zoveel Flamingo`s supporters als Stienser supporters.

CSL begint vlot en staat binnen een paar minuten 3-0 voor.
      Een vertekend beeld omdat de spelers van Flamingo`s zeker niet slechter zijn.
      Waarschijnlijk spelen toch de zenuwen de Flamingo`s parten. In de eerste tien minuten lukt het dan uiteindelijk Iris om te scoren. Jelmer onderschept de bal en na mooi rondspelen en combinatiespel kan de 3-1 worden aangetekend.

Na de wissel, waarin Myrthe en Germer in het veld komen, wordt geprobeerd om de aansluiting weer te vinden.
      Na een overtreding van de tegenstander, kunnen de Flamingo`s weer mooi uitspelen en scoort Germer met zijn enthousiaste spel de 3-2.
      Hierop krijgt CSL, mede door hun wissels weer meer grip op hun spel. Ze lopen uit tot 6-2.
      Net voor rust weet Germer gelukkig nog te scoren, maar helaas weet ook CSL nog een paar keer de korf te vinden waarop de pauze gestart wordt met een 8-3 achterstand.
      Hoewel CSL beter is, voelt het niet als een hopeloze zaak om nog weer bij te komen.

Na de pauze zitten Iris en Jelmer op wissel. De Flamingo`s hebben blijkbaar een positieve peptalk gehad in de pauze, want Myrthe opent vlot de score, en zorgt voor een 8-4 stand. Er zijn veel mooie kansen, Germer en Lianne hebben nog een schitterende kans. Maar vaak is er verdedigd geschoten, of wordt door de scheidsrechter aangegeven dat het verdedigd is.
      Gelukkig benut Germer nog een mooie kans, en wordt de stand 8-5.

Na 10 minuten komen Iris en Jelmer weer in de ploeg.
      CSL opent de score met een schitterend doelpunt en loopt dus weer uit naar 9-5.
      Jammer, want de Flamingo`s hebben 10 minuten hun korf kunnen leeg houden.
      Na een uitloop tot 11-6 is het duidelijk dat het niet meer zal lukken om gelijk te spelen of te winnen.
      Maar de E2 spelers geven niet op, houden de focus op het scoren en Iris maakt vlak voor het einde nog een goal, waardoor de eindstand 11-7 wordt.

Hoewel we verliezen en dus nr. 2 in de competitie worden, kunnen de spelers met opgeheven hoofd weer naar Buitenpost.
      Het was een schitterend mooie, spannende wedstrijd, waarin iedereen het beste van zichzelf heeft laten zien, en waar de aanwezige supporters van hebben genoten.

Myrthe Tabak