• Vroeg uit de veren met de A2

De A2 moest het deze zaterdag opnemen tegen DWA/Argo A2 en wel om 10 over 9 in Winsum.
      Dit betekende vertrekken om 10 voor 8 en dit was wel even afzien.

De wedstrijd begon voortvarend.
      Het eerste afstandsschot van Elina viel er direct in en de volgende aanval scoorde ook Jan-Jelle van afstand wat de stand op 0-2 bracht.
      Hierna scoorde DWA ook een doelpunt maar tot aan de 1-6 kwamen ze er niet meer aan te pas.
      Door doelpunten van Julia, Jan-Jelle en Arjan werd er uitgelopen naar een stand van 1-6.
      Toen kon DWA weer wat terugdoen, door een inloopbal kwam de stand op 2-6.
      Hierna deed Klaas Johan waar hij goed in is, namelijk een klein kansje afronden.
      Het laatste doelpunt van DWA voor de pauze viel hierna. Door een afstander kwam de stand op 3-7.
      Flamingo's bracht de ruststand door twee doelpunten van Jesse en een inloopbal van Elina op 3-10.

Zaak was nu om in de tweede helft niet in te zakken maar deze lijn juist door te zetten.
      Na wat oppeppende woorden in de pauze konden we er weer tegenaan!

De eerste actie van Elina zorgde direct voor een strafworp die Jan-Jelle keurig afronde.
      Hierna kon DWA twee keer scoren wat de stand op 5-11 bracht.
      Gelukkig bleven we deze helft even goed doorscoren als de eerste helft en liepen we door 2 doelpunten van Jan-Jelle en 1 van Julia uit naar 5-14.
      De laatste minuten kwamen Daan en Albert nog in het veld voor Arjan en Jesse.
      Hierna werd er om en om gescoord, Jan Jelle en Albert scoorden beide nog een doelpunt en DWA zette hier nog 3 doelpunten tegenover.
      De tweede helft eindigde zoals deze begonnen was, namelijk met een strafworp die Jan-Jelle er in legde waardoor hij tekende voor de 8-17 wat tevens de eindstand is.
      Leuk feitje: Jan-Jelle zorgde vandaag voor 8 van de 17 doelputen. Hij had het zonder de anderen ook wel bijna gered ;)

Doelpunten: Jan-Jelle (8), Julia (2), Jesse (2), Elina (2), Albert (1), Arjan (1) en Klaas-Johan (1)

We zijn deze weken wel van de uitersten.
      Werd er vandaag s'ochtends vroeg gespeeld spelen we volgende week om 8 uur s'avonds tegen de Granaet in Dokkum.
      De Granaet staat op dit moment op plaats met 2 met 1 punt meer als ons, dus het zal een spannende wedstrijd worden.
      Support is zeker welkom!

Elina Wijma