/
  • Wedstrijdverslag Flamingo´s E2 – CSL E2

   28 januari 2017, 12:00 uur. Deze datum en tijdstip gonst al de hele week door Buitenpost. In de plaatselijke pers wordt al dagen voorbeschouwd op deze heuse topper. Want CSL uit het grove Britsum en landerijen komt op bezoek. De Flamingo’s staan ongeslagen bovenaan en CSL staat tweede. Dus een prachtig affiche. Het publiek is in grote getale opgekomen, mede vanwege het gunstige tijdstip. Klaas Vaak is inmiddels bij iedereen wel vertrokken.

   Tijdens de voorbespreking maken de coaches Ljibbe en Joukje de opstelling bekend. Aaltzen, Lianne, Iris en aanvoerder Germer starten de wedstrijd van de week. We zijn gewaarschuwd voor CSL, want ze hebben ze achter de armtakken. Zo staan ze berucht.

   Om twaalf uur exact fluit de scheids het eerste fluitsignaal. Dit betekent doorgaans dat de wedstrijd begint. En jawel, de wedstrijd is begonnen. Dus ja, onze spelers beginnen dan maar te korfballen. Gelukkig doen de spelers van CSL dat ook en er is dus sprake van een echte wedstrijd. Stel je voor dat onze spelers zomaar zouden stoppen met het spel, dan kunnen we zomaar verliezen met 3 – 15. Maar dat bestaat uiteraard niet.

   Nee. De wedstrijd is van begin af aan op hoog niveau. Ons kroost speelt de sterren van de hemel en CSL is ook een goed team zo blijkt. En dat is mooi. Dit betekent namelijk dat je beter leert spelen en intellect ook aangesproken moet worden. Aaltzen is in bloedvorm. Hij krijgt in de 5e minuut via driehoekjes en vierkantjes van Lianne, Iris en aanvoerder Germer in willekeurig volgorde de bal aangespeelt. Met een trefzekere worp van Aaltzen hebben de kindekes van CSL het nakijken. 1 – 0. Hoppa!

   Echter, in dezelfde minuut scoort CSL tegen. 1 – 1. Hmmm. Concentratieverlies door het gewend zijn aan voorsprongen zal hier wel aan te grondslag liggen, luidt de analyse. ‘kom op flamingo’s, kop der bij!!’ schalt er door de zaal uit de keel van coach Kuipers, die tevens luistert naar de naam Ljibbe. Met aller benen weer op de grond gaat de wedstrijd op hoog niveau verder. De driehoekjes en vierkantjes cirkelen de spelertjes van CSL murw. In de 9e minuut is het weer Aaltzen die een schitterende combinatie van de onzen afrond. 2 – 1. Tsjakkaaah!! Dit is tevens een belangrijk moment voor het verdere verloop van de wedstrijd. Het is vlak voor de 10 minutenwissel en de coach van de tegenpartij valt het ook op dat Aaltzen vandaag en topvorm is en broed op een plannetje.

   Na tien minuten komen Jelmer en Myrthe er in en mogen Lianne en Iris even bijkomen van het puike spel. Maar de coach van CSL smoezelt met haar kids de wedstrijdtactiek. Daarbij wijst ze naar ons Aaltzen. De wedstrijd gaat verder. Aanvoerder Germer blijkt een pitbullachtige verdediger, die laat nooit los als hij aan de tegenstander hangt. Met Myrthe komt er wat meer lengte in de ploeg. Jelmer staat garant voor het doordouwen van een aanval.

   Dan breekt de allesbepalende 12e minuut aan. Onze mannen en vrouwen omcirkelen de korf van CSL. Jelmer zet een aanval op. Hij speelt Germer aan, die werpt bijna perfect. Maar de bal ketst af maar wordt gepakt door Myrthe. Myrthe speelt de inkomende Aaltzen aan. Die wil aanleggen voor weer een treffer, en dat zou dan een heuse hattrick zijn waar we noch

   lang over zouden napraten. Echter, er werd een aanslag op Aaltzen gepleegd die z’n weerga niet kent. Er gaat een schok van schande door de zaal. Zelfs de scheids is zo beduusd dat ze bevriest in een zogeheten dissociatieve fuche. Dat is iets wat in deze contreien wel vaker voorkomt. Het gevolg is dat de scheids helemaal niks doet en door laat spelen. Aaltzen is zwaar geblesseerd aan twee vingers maar probeert te pijn te verbijten. Tot overmaat van ramp scoort CSL 2 – 2.

   Vanaf nu zijn onze dappere strijders de controle kwijt. Zwaar aangeslagen door de aanslag op Aaltzen lopen Jelmer, Myrthe, aanvoerder Germer en Aaltzen achter de feiten aan. Er wordt met de coaches gecommuniceerd over hoe nu wat te doen. En waarom de scheids niet gefloten had en geen strafworp aan ons toekent. Is de door de flamingo’s geleverde thuisfluiter nu plots een uitfluiter?

   De huftertjes van CSL ruiken bloed nu onze lieverdjes het mentaal even kwijt zijn. Zeker nu Aaltzen er uit gaat voor een blessurebehandeling bij een in de haast ingevlogen vingerarts. We krijgen er nu een paar om de oren. De ruststand in 2 – 5. De spelers trekken zich terug met de coaches Ljibbe en Joukje in de kleedkamer voor een ‘nood aan de man’ bespreking. Aaltzens vingers worden ingetaped. In de kantine wordt heftig nagepraat over hetgeen gebeurde in de 12e minuut.

   In de tweede helft pakken Jelmer, Lianne, Mirthe en aanvoerder Germer het aanvankelijk weer goed op. Terwijl Aaltzen nog altijd onder behandeling is bij de vingerarts, is het weer een wedstijd op hoog niveau. Helaas, in de 23e minuut scoort CLS weer raak 2 – 6. Weer is er concentratieverlies bij ons kroost. Mede omdat we niet gewend zijn om op achter te staan en zeker niet thuis in de Houtmoune. De Flamingo’s zijn het spoor nu even bijster. Hier maakt het schorriemorrie uit Britsum vuil gebruik van. In de 26e minuut staat het 2 – 9. Maar onze prepubers laten zich niet kisten. Daar zijn ze veel te jong voor. Dus in diezelfde minuut volgt er weer een aanval uit het boekje van de onzen. De door coach Kuipers de zaal ingeschreeuwde driehoekjes en pentaëders worden door Jelmer en aanvoerder Germer welhaast letterlijk opgevolgd. Myrthe wordt gezocht en gevonden en speelt Lianne aan. Met een schitterende boogbal, die perfect voldoet aan de natuurwetten waaraan een geworpen bal moet voldoen, treft zij de korf. 3 – 9. Even leven de Flamingo’s weer op en lijkt het weer een wedstrijd. Jammer dat we al zoveel achter staan is het gevoel wat er bij alles en iedereen heerst.

   Helaas, het niveau van het begin van de wedstrijd wordt niet meer gehaald. Die niet bestrafte buitensporige overtreding van dat ettertje in de 12e minuut is alles bepalend gebleken. De score loopt nu snel op naar 3 – 12. De scherpte ontbreekt evenals tact en lef. Bij de 30 minutenwissel komen Iris en ook Aaltzen, die voor nu even is uitbehandeld voor z’n vingerkwetsuur er weer in. Jelmer speelt nu met een hesje. Dit houdt in dat hij nu als meisje speelt. Onzin natuurlijk. Want zo’n hesje verdoezeld uiteraard niet dat hij een echte kerel pur sang. Voor Iris is blijkt het wisselbeleid van de coaches een zware beproeving. Ze heeft nogal een voorkeur om eigen spelers aan te spelen van haar eigen geslacht. En dat gaat nu niet. Ja, of het moet Jelmer zijn. Maar Iris kijkt uiteraard net als iedereen dwars door dat hesje heen. Weer twee om de oren. Met nog 4 minuten te gaan staat het 3 – 14. Aanvoerder Germer is als enige de hele wedstrijd aan de bak. Het achter de feiten aanlopen kost veel energie en aanvoerder Germer krijgt verschijnselen van een hongerklop. Maar een plots tevoorschijn getoverde banaan doet wonderen. Aanvoerder Germer kan de wedstijd uitspelen.

   Coach Kuipers ziet het inmiddels met lede ogen aan en ziet dat deze topper één groot echec wordt. De ander coach Joukje ziet dit ook. Maar als vrouw kan zij makkelijker dit verlies plaatsen. Joukje is overigens zelf topspeelster en komt terug van een blessure aan de enkel. Welke enkel is niet bekend. Wel is bekent dat het haar enkel is. En dat het enkel en alleen om een enkelblessure gaat. Maar dan weer niet beide enkels. Want dat zou wel heel dubbel zijn.

   Eindstand 3 – 15. Met dubbele cijfers verliezen. Dat zijn we niet meer gewend. Het hedendaagse korfbal blijkt steeds wreder te worden. Geniepig en gemeen zelfs. Een club als de Flamingo’s kan in dat opzicht niet achterblijven. Zeker niet na het zien van deze wedstrijd. Het wordt tijd dat vereniging een kickbokstrainer toevoegt aan haar trainersbestand.

   Pyt Kuipers