• Verslag Flamingo’s D2

Om 10.15u vertrokken we in drie auto’s richting Sporthal Spikerboor 10 in Akkrum.
      Onderweg hadden we wel een winterse bui gehad maar ondanks dat kwamen we mooi op tijd in Akkrum aan.
      De meiden konden zich alvast omkleden in de kleedkamer waarna ze  door Emiel werden toegesproken.
      De algemene boodschap was om elkaar zoveel mogelijk te helpen in de wedstrijd. Verder nog even waar ze op moesten letten.

Om 11.30u moesten ze spelen tegen Mid-Fryslân. Voor die tijd konden ze zich nog even warmlopen in de hal.
      Voor Justine was dit haar eerste wedstrijd weer sinds de herfstvakantie 2016. Zij had in de herfstvakantie haar rechterpols gebroken. Tijdens de eerste training van dit jaar verzwikte ze haar enkel dus het was even afwachten hoe het zou gaan.
      Ze wilde perse meedoen. Uiteindelijk heeft ze alleen de eerste helft gespeeld.
      Ook voor Lisa was dit weer haar eerste wedstrijd sinds vier weken. Zij had last van haar heupgewricht/lies gehad.
      Gelukkig was zij ook weer voldoende hersteld om er weer bij te zijn.
      Zo was het team weer compleet.

Start van de wedstrijd
      Aanval:  Justine – Lisa – Britte – Iris
      Verdediging:  Anna – Hanne – Marije – Milika
      Wissels:  Larissa en Lisanne

De eerste helft werd er aanvallend gespeeld. Er werden mooie kansen gecreëerd.
      Na een mooie aangeefbal van Britte scoorde Lisa het eerste doelpunt van de wedstrijd.
      Er werd lang in het aanvalsvak gespeeld.
      De tegenpartij gaf zich niet zomaar gewonnen. Zij verdedigden het vak goed.
      Na ongeveer twintig minuten werd er van vak gewisseld.
      De spirit bleef er goed in. Hier en daar gaf Emiel nog wat extra aanwijzingen aan de meiden.
      Marije en Milika hielden de bal in het aanvalsvak. Milika scoorde de 2-0!!
      De wedstrijd werd  mooi voortgezet en ook nu kregen ze mooie kansen maar er werd bij beide partijen niet gescoord.

Om 12.00u was er rust en konden de spelers even bijkomen met het meegebrachte eten en drinken.
      Voor de trainer en rijders/supporters was er een tegenvaller want helaas was de kantine gesloten.
      Geen koffie/thee of een broodje. Dat was erg jammer. Gelukkig hadden sommigen zelf wat meegenomen.

Na de rust kwamen de wisselspelers erin en kwam Britte op wissel.
      In het begin van de tweede helft werden er verschillende doelpogingen gedaan door o.a. Iris, Larissa en Lisa maar het bleef 2-0.
      De spelers moesten op meerdere dingen letten en werden regelmatig aangespoord door Emiel om dat ook te doen!
      Ook werden er meer lange afstandsschoten genomen. De meiden zaten goed in de wedstrijd!!
      De tegenpartij deed ook goed zijn best en scoorde uiteindelijk ook nog een punt.
      Iedereen was er ineens weer goed bij en D2 gaf de wedstrijd niet uit handen.
      De eindstand was 2-1 voor de Flamingo’s D2……..GEFELICITEERD en goed gespeeld!!

Nynke Kramer