/
  • Flamingo's E2 - KV Drachten/van der Wiel E2

   Het was een mooie winterdag toen onze toppers van de Flamingo’s E2 gebrand op winst op Drachten E2 de Houtmoune binnen stapten.

   Flamingo’s begonnen meteen goed met hun doelpuntenmachine aan te zetten: Myrthe maakte twee en Lianne een. Drachten liet het hier niet bij zitten en scoorde er twee. Jelmer zag Lianne goed vrijstaan en pass-te een mooie bal zodat Lianne de 4-2 kon maken.

   Scheidsrechter Jan hield de boel goed in de gaten en gaf Drachten een strafworp. (4-3)

   Iris, vers ingekomen, liet meteen zien hoe scherp ze was door Myrthe en Germer prachtig te assisteren zodat zij de 5-3 en 6-3 konden scoren. Ook Aaltzen liet zijn terriër-kwaliteiten zien en kon zijn teamgenoten steeds goed helpen door overal de bal tussenuit te plukken. Na een doelpunt van Drachten kon Iris zo een prachtige omdraai-bal maken.

   Drachten zette de stand voor de pauze nog op 7-5. Met deze  kleine voorsprong ging de fluit van de scheids voor de pauze en gingen de Flamingo’s de kleedkamer in.

   Ljibbe en Joukje (die na een lange blessure gelukkig weer terug is om de E2 te coachen) zetten de Flamingo’s op scherp. Dat kon je meteen zien want Myrthe maakte de 8-5. Drachten gaf niet op en scoorde er nog 1 bij. Ook daarna hield Jelmer goed overzicht en kon hij Lianne alweer goed aanspelen zodat ze de 9-6 kon maken. Drachten wilde het gaatje steeds dicht maken maar bleef steeds steken op 2 doelpunten verschil (9-7). En er gaat nog een lange bal  van Germer naar Lianne en zo word het 10-7. Germer en Myrthe gaan ook aan de bak en met een mooie aangeef van Myrthe kan Germer zijn doorloopbal afronden. Drachten scoort nog en probeert in de buurt te blijven van de Flamingo’s maar dit laat Aaltzen niet toe: hij scoort van een afstand een prachtig doelpunt!

   Lianne en Myrthe openden de score voor deze wedstrijd en zij sluiten die ook: eindstand: 13-9. 

   Groetjes, Germer Kuipers