• Flamingo's 4 op bezoek bij.. de buurtjes Kollum!

Op 17 december mochten we de laatste wedstrijd spelen voor de kerstvakantie. Het 4e wou het winstgevoel van vorige wedstrijd vasthouden, en was van plan om de koploper te verslaan.

We mochten afreizen naar het verre Kollum, daar stond het combinatie team van Invicta/Frigro op ons te wachten. Voor het eerst dit zaalseizoen, was de basis van het team compleet. In de aanval begonnen Wietze Gerrit, Jelmer T, Sjoukje B en Miranda. Zij wisten al snel 2-0 op het scorebord te zetten, terwijl de verdediging bestaande uit Harm, Wieger de G, Ineke en Sita het potdicht hielden. Het eerste doelpunt kwam van oud Invictiaan Miranda, en het 2e doelpunt kwam van WG. In de groepsapp kregen we door dat het eerste van een 4-7 achterstand, 11-8 de rust in ging. Wij konden niet achterblijven en na de vakswissel wist Sita een uitstarter te scoren, na een paar keer goede afvang van de rest van het vak. Kollum wou ook graag van de 0 af, en besloot een doelpuntje te scoren. WG wist hierna weer 2 te scoren, en stond hierdoor al op 3 doelpunten binnen 15 minuten spelen. Zo gingen we na 30 minuten spelen 5-11 de rust in, met nog doelpunten gemaakt door WG, Wieger, Harm, Ineke (die nét weer haar eerste wedstrijd speelt na een avontuur aan de andere kant van de wereld) én Kollum natuurlijk.

Tijdens het kletsen in de rust kwamen we erachter dat het toch wel erg goed ging, maar nog wel wat rommelig en onduidelijk was allemaal. We konden ze namelijk dik inmaken, maar moesten wel ons eigen spelletje blijven spelen. De scheids floot de 2e helft in, en WG en Jelmer T (AKA FLAMMIE) wisten gelijk te scoren. Het liep in dat vakje heel lekker, er ontstonden mooie kansen en deze werden ook hartstikke mooi afgemaakt. De oranje hemden wisten ook nog een keer te scoren en zette het scoreverloop op 6-13. Sita scoorde vervolgens een klein kansje, en mocht het veld gelijk verlaten. Aletta mocht het overnemen, en deed dit natuurlijk op z'n Attema's. Ook Sjoukje mocht nog een keer scoren en daarna het veld verlaten. Daardoor stond het inmiddels 6-15. Danielle de H mocht haar plekje invullen. Na een paar wissels bij Kollum, wisten zij ook te scoren, en het uit te breiden tot 10-15. Gelukkig maakte wissel Albert het laatste doelpunt van Flamingo's. Ook nog een hele mooie, een dikke one-hander! Met nog 2,5 min op de klok, mochten we eigenlijk al gaan juichen. Kollum maakte nog een strafworp, en dit was dan ook het laatste doelpunt van de wedstrijd. De scheids floot af, en Flamingo's ging er vandoor met 11-16 winst.

Na afloop werd er nog een gezellige borrel gedronken in de kantine bij Margreet en Teunis. Dit, omdat het gewoon lekker en gezellig is, maar ook omdat we erachter kwamen dat het eerste, tweede én het derde de vakantie in gaan met de koppositie! Klasse!

Doelpunt makers: WG 7x, Sita 2x, Wieger 1x, Harm 1x, Jelmer 1x, Albert 1x, Miranda 1x, Ineke 1x, Sjoukje 1x.

7 januari mag het 4e afreizen naar HHV, Hollandscheveld. Hier zullen we aantreden tegen het 3e om 18:45.

Sita Veltman