• Flamingo's E2 stoomt ongeslagen het nieuwe jaar in

Waar het vorige week nog 18-0 in het voordeel van onze toppers was konden we nu uitkijken naar de wedstrijd tegen de Dokkumers. Dit keer een middagwedstrijd.
      De ballen worden zorgvuldig ingegooid. Iedereen lijkt gebrand om ook nu met winst naar huis te gaan.

De eerste helft is het zoeken naar een opening. Granaet zit er bovenop. Flamingo's weten dat ze er fel tegen aan moeten.
      Af en toe lijkt het dat er lood in de benen zit. Snel omschakelen is belangrijk.
      Voor het eerst komen we op achterstand (1-0) Myrthe weet daarna wel door de verdediging te komen en scoort de (1-1).
      Dit houden we nog even vast als Iris een strakke pass aangeeft in de breedte naar Myrthe. Ze kon hem mooi afmaken (1-2).
      Aaltzen heeft prima de verdediging door en Jelmer vangt de bal goed wanneer het nodig is.
      Toch weet de Granaet met hun fitte team de (2-2) te maken maar al snel rolt de (2-3) erin.
      De doelpunten vlogen even om de oren want ook de Granaet scoort kort erop de (3-3).
      Uiteindelijk staat Aaltzen als kaats onder de korf zodat Myrthe de inloopbal prima afrond (3-4).
      Aanvallend worden de Flamingo's in de laatste 10 minuten van de eerste helft iets feller.
      Germer haalt de ballen er prima uit. Zo weet hij ook de pass aan Iris te geven zodat ze de (3-5)kan scoren.
      Toch staat de Granaet er verdedigend nog steeds goed want er worden ook een aantal doelpunten afgekeurd.
      De Graneat weet daarintegen nog wel een mooi afstandschot erin te schieten (4-5).
      Met een mazzelbal weet Iris voor rust de (4-6) te creëren. Maar een gewonnen wedstrijd is het zeker nog niet...

In de 2de helft worden er van beide partijen veel kansen gecreëerd.
      Veel gaan er niet in maar Myrthe weet uiteindelijk raak te schieten door een aangeefbal van Jelmer.
      Lianne weet vlak daarna 2 keer achter elkaar te scoren omdat ze prima vrij stond (4-9).
      Een afgelopen zaak zou je zeggen maar de Granaet geeft zich niet gewonnen en weet Flamingo's onder druk te zetten door opnieuw de korf te raken (5-9).
      Op de tribune en langs de lijn krijgt stijgt de spanning als Myrthe haar goal via Lianne erin rolt (5-10).
      Er wordt als een gek door het veld wordt gejaagd.
      Het gaat nu niet meer om techniek maar knallen met die hap (6-11) en hop (7-11).
      Als Granaet de (8-11) op de teller weet te zetten kunnen we niet anders dan onze toppers naar de overwinning schreeuwen.
      Germer, Jelmer, Aaltzen en Iris houden het hoofd er gelukkig goed voor na de (9-11) van de Granaet maar wat een wedstrijd
      Iris weet uiteindelijk de eindstand op (9-12) te zetten.
      Pfff even ademhalen!!!! Wat kunnen we weer trots wezen. Iedereen top samengewerkt.

Fijne feestdagen en een gezond 2017. Op naar nog meer mooie wedstrijden.

Iris vd Lei