• Flamingo's E2 wint met dikke cijfers van DTL E2

Het zaalseizoen is begonnen, gewonnen, vorige week met een spannende uitwedstrijd. Nu dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd. Gelijk tegen de beruchte gevaarlijke tegenstander DTL E2 uit een één of ander dorp. Mentaal zijn onze mannen en vrouwen er helemaal klaar voor. Totaal geen last van spanningen omtrent de intocht van Sinterklaas en diens knechten, want dat geloven ze nu wel, kunnen onze Flamingootjes zich volledig richten op de wedstrijd. Na het warmlopen en het inkorven van de bal volgt de wedstrijdbespreking met korfbal-icoon prof. dr. L. Kuipers. Zo’n wedstrijdbespreking vindt altijd plaats achter gesloten deuren. Zo blijft de tactiek geheim voor de tegenstanders en kunnen we ze verassen.

Dan meldt er zich een scheids op het strijdveld. Hij wil de wedstrijd laten beginnen. De opstelling is bekend. Na het ceremonieel handje geschud en de belofte van eerlijk spel, barst de wedstrijd los. De Flamingo’s starten met Jelmer(4), Aaltzen(6) Iris(5) en Lianne(3). Germer(1) en Mirthe(2) beginnen op de bank en doen dat heel goed. Dat de Flamingo’s onder rugnummers spelen dwingt respect af en boezemt angst in bij de tegenstanders. Bovendien is het voor de schrijvende pers ook wel handig.

Het spel begint aftastend. De eerste minuten gaan op aan het aanvoelen waar de zwakke plekken liggen bij DTL. Het is een fase waar ook DTL probeert in te schatten waar de zwakheden liggen bij onze toppers. Maar onze toppers zijn toppers! Die hebben geen zwakheden meer. De zenuw bij DTL wordt blootgelegd. Trainer Kuipers ziet het en roept in codetaal “driehoekjes, vierkanten en jongens doen ook mee”! Maar onze toppers begrijpen het en in de 6e minuut komt via die codetaalaanval, de bal bij nummer 6. En dat is Aaltzen ( geen Familie). Hij scoort met volle overtuiging 1-0. Dit tot voldoening van deze verslaglegger (wel Familie). En er wordt gejuicht, zowel bij de spelers als bij het in grote getale opgekomen publiek. Na enkele rondjes om de cornervlag sommeert de scheids dat het spel toch echt verder moet.

Het is een wedstrijd die zich ontwikkeld tot een hoog niveau. Mede omdat DTL ook goed speelt en zich van haar beste kant laat zien. Maar daar is dan in de 9e minuut weer zo’n codetaalaanval en breekt Lianne door de verdediging heen onder rugnummer 3. 2-0. Een dik verdiende voorsprong gezien het spelbeeld. Na 10 minuten worden Jelmer en Iris worden gewisseld. Zo kon Iris met haar nummer 5 even bijkomen van haar lichte enkelkwetsuur. Germer met nr1 als stofzuiger en Mirthe onder nr2 met haar lengte komen er in. Met Germer en Aaltzen zijn er nu twee Kuipersen op het veld. Dus dan kan niet meer fout gaan, ook al zijn ze in de verste verte geen familie. En hoppa! In de 12e minuut is het door Germer gelijk raak. Hulde alom! En toch wijkt DTL niet en biedt volop tegenstand en wordt het bij vlagen gevaarlijk op onze korf. Onze Flamingo’s schakelen een tandje bij en in de 17e minuut scoort Lianne haar tweede van de wedstrijd 4-0. Dit is tevens de ruststand.

Prof. Dr. L. Kuipers is zeer tevreden in de rust. Hij kan z’n ingestudeerde donderspeech in de prullenbak gooien. Iedereen wordt klaargestoomd voor de tweede helft. Voor Aaltzen en Mirthe duurt de rust wat langer en worden straks ingezet voor het slotoffensief.

Onze toppers houden het goeie spel vast. De tweede helft is amper een minuut bezig of Iris werpt feilloos raak 5-0. Er heerst een zweem van, ’deze wedstrijd is in de tang’. Maar dan breekt er even een fase aan waarbij DTL de touwtjes in handen dreigt te nemen. In de 26e minuut wordt hun aanval bekroond met een treffer, 5-1. Leuk voor DTL. Maar omdat DTL sport zonder rugnummers is er voor de schrijvende pers niet te achterhalen wie er heeft gescoord. Een roemloos tegendoelpunt dus. Helaas.

Onze toppers steken hun koppen bij elkaar. “Kom op prepubers” roepen ze in koor. En daar vliegen onze Flamingo’s er weer in. Dan volgen er drie minuten Lianne op top niveau. Drie maal ‘bom, bats, knal’. Na 30 minuten korfbal staat het 8-1. Dan wordt voor het beloofde slotoffensief de speciaal geprepareerde Aaltzen en Mirthe ingebracht.. Germer en Iris worden nu bedankt voor hun bewezen diensten. De tactiek van Kuipers werkt. DTL mag nog even tegenstribbelen. Echter, in de 33e minuut slaat Aaltzen toe. 9-1. DTL lijkt nu te breken en dreigt van de mat geveegd te worden. Zeker als Lianne een minuut later haar 5e laat aantekenen 10-1. Het kan niet op. Jubelstemming in de Houtmoune als Mirthe in de 35e minuut haar eerste scoort. 11-1. DTL stuiptrekt verder en ploetert voort en scoort. 11-2. Leuk voor hun. De Laatste minuut breekt aan en Mirthe deelt de genadeslag uit en brengt de marge weer naar 10. Eindstand 12-2. Een wedstrijd die in het begin gelijk op dreigde te gaan, werd toch een walk-over. Een dik verdiende overwinning dus. Hulde aan de Flamingo’s E2.

Een typisch korfbalritueel is het om en om gezamenlijk strafbal werpen na afloop van een wedstrijd. Zo ook bij deze wedstrijd. Deze strijd ging gelijk op en eindigde in 3-3. En nu dan toch maar op naar de Sinterklaasintocht. Al was het maar voor de pepernoten.

Was getekend,
      yt Kuipers (wel familie)