• Flamingo’s 1 haalt punten binnen in laatste minuten tegen DWA/ARGO 1

Op zaterdag 12 november was het weer tijd voor de eerste competitiewedstrijden van de Tamminga bouwbedrijf selectie in de zaal. Het 2e van Flamingo’s won met een fraaie eindstand de wedstrijd van De Hoeve 3 met 18-8.
      Met deze wedstrijd gespeeld in de Houtmoune begon de lastige wedstrijd voor Flamingo’s 1 tegen DWA/ARGO.
      De eerste hinderingen vonden zelfs al plaats voor de wedstrijd toen een uur van te voren bekend werd dat de coach van het eerste, Janco Slingerland, niet aanwezig kon zijn door ziekte, daarom werd het team geleid door coach Jack Visser van het 2e.

De eerste helft kwam maar lastig op gang en de Flammies moesten steeds een achterstand op DWA goed maken.
      Dit lukte niet waardoor er een ruststand werd genoteerd van 4-6.
      De tweede helft werd er hard gevochten voor de voorsprong en 10 min voor tijd leek de wedstrijd beslist te zijn in het voordeel van Flamingo’s met een 13-11 stand.
      Coach Jack Visser hoopte dit nog verder uit te breiden door Peter Gerlsma en Jelmer Beerda in de aanval in te brengen.
      Maar DWA/ARGO liet zien dat de wedstrijd voor hun nog niet voorbij was en knokte zich terug tot een 13-13 stand 5 min voor tijd.
      Hierop besloot coach Visser Arnout Wijma de laatste paar minuten te laten spelen in de hoop dat Flamingo’s toch nog de 2 punten binnen zou halen.
      Dit gebeurde in de een na laatste minuut voor tijd door een kleine kans van de heer Wijma.
      Op deze manier wist Flamingo’s toch nog de punten te pakken in een zeer spannende eindfase tegen DWA/ARGO.

Jan Hoekstra