• Drachten E2 – Flamingo’s E2

De eerste zaalwedstrijd van E2 was in en tegen Drachten. In  de afgelopen seizoenen hadden we Drachten al een aantal keren getroffen en meestal moesten we een (zeer) ruime nederlaag incasseren. Na het kampioenschap op het veld was het vertrouwen bij de coaches echter groot. De spelers zelf waren voor de wedstrijd nog niet vol vertrouwen, het enthousiasme vooraf in de kleedkamer was nog niet om over naar huis te schrijven, het ontzag voor Drachten was groot.

Drachten liet in het begin van de wedstrijd zien dat ze goed konden rondspelen. Het was wel duidelijk dat we flink aan de bak moesten vandaag. Flamingo’s werd in de verdediging gedrukt. Drachten kon moeilijk een gaatje vinden in de verdediging maar wist uiteindelijk toch de openingstreffer te maken. Snel daarna wisten ze weer raak te schieten 2-0. Gelukkig waren de Flamingo’s hierna goed bij de les, want Aaltzen wist een prima aanval goed af te ronden en de aansluitingstreffer werd genoteerd 2-1. Drachten bleef de bal iets makkelijker rond spelen, maar qua kansen was het een spel wel in evenwicht. Toch wist Drachten de marge naar 2 te brengen, 3-1. Hierna was de beurt weer aan Flamingo’s. Lianne had het vizier 2 keer op scherp en wist de stand op gelijke hoogte te brengen. Het bleef een wedstrijd waarvan moeilijk te voorspellen was wie uiteindelijk de zege zou gaan pakken. Drachten maakte 4-3, waarna Jelmer vlak voor rust weer de gelijkmaker op het bord wist te brengen. Ruststand derhalve 4-4.

Nadat Ljibbe in de rust de dames en heren had gecomplimenteerd met hun inzet en spel, maar ook wat verbeterpunten had aangegeven gingen we van start met de 2e helft. De rust had de Flamingo’s geen goed gedaan, want de eerste minuten van de 2e helft was de scherpte ver te zoeken. Drachten kon rustig aanvallen en de Flamingo’s wist elkaar erg moeizaam te vinden.
      Maar eigenlijk uit het niets wisten de Flamingo’s op voorsprong te komen en dat gaf ze blijkbaar een dusdanige boost dat de score snel uitgebreid werd naar 4-6. Verdedigend wisten Iris en Germer een paar goede aanvallen van Drachten onschadelijk te maken, waarna Aaltzen zelfs de score op 4-7 wist te brengen! Myrthe liet daarna zien een prima afronder te zijn en bracht de marge zelfs op 4. Gezien de wedstrijd misschien niet helemaal conform het spelbeeld, maar Flamingo’s E2 laat hiermee maar zien, dat het uiteindelijk om de doelpunten gaat en niet om het rondspelen van de bal. Drachten gaf zich echter niet gewonnen en wist door 2 keer te scoren de stand op 6-8 te brengen. De spanning was weer helemaal terug! De ploegen kregen nu beide kansen om te scoren, maar gelukkig was het Myrthe die de korf wist te vinden en de stand op 6-9 wist te brengen. Drachten bleef het echter proberen en wist opnieuw te scoren 7-9. Gelukkig had Lianne daarna het vizier ook op scherp en wist te eindstand te bepalen op 7-10.

Een hele mooie overwinning van de E2, waarmee het laat zien over aanvallend vermogen en prima verdedigers te beschikken!
      De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag om 10.00 uur thuis tegen DTL. Ik zou zeggen: tot dan!

Lianne Kaldeway