• De kampioenswedstrijd van de E2!

De zon schijnt. Op zaterdagochtend van de 1e oktober laat het E2-team van de Flamingo’s lachend een teamfoto maken. Het is vlak voor aanvang van de kampioenswedstrijd tegen Zunobri die thuis wordt gespeeld.  Jelmer is aanvoerder. Hij heeft er net zoals de andere teamleden Aaltzen, Germer, Myrthe, Lyanne en Iris heel veel zin in.

De E2 is goed op dreef. Germer maakt het eerste doelpunt. Daarna scoort Lyanne twee maal. Jelmer maakt er 4-0 van. Jelmer geeft Lyanne een mooie pass waardoor Lyanne de 5-0 scoort en ook het laatste doelpunt voor de pauze zet Lyanne op haar naam.

In de kantine vragen ze of de frituur voor de patatjes aan kan worden gezet. Met 6-0 voorsprong is de kans klein dat ze niet meer kampioen worden.

Na de pauze scoort Germer drie maal. Vervolgens maakt Myrthe er 10- 0 van. Lyanne scoort  11- 0 en daarna is Jelmer aan de buurt voor de 12-0.  Er wordt prachtig gespeeld en Thea Baas fluit goed en duidelijk en legt uit als er iets mis gaat.

Iedereen heeft top gespeeld. Na de welverdiende overwinning werd de ‘’kinderchampagne" met enthousiasme ontkurkt. Met een roos in de handen nog weer eens lachend op de foto. En vervolgens gingen de overwinnaars samen met leidster Joukje aan de patat. Wat een mooi veldseizoen. Nog een wedstrijd te gaan!

Jelmer Zijlstra