/
  • Flamingo's E2 wint het niet op fanatiekheid van ROG E1

   De zon schijnt heerlijk en dat nu het toch al officieel herfst is. Een kadootje voor de E2. Wat vorige week een felle flamingo's E2 was tegen het Groningse ROG E1 bleek vandaag iets anders. Weer moesten we vandaag aantreden tegen deze eerstejaars E's. En winnen moesten we zeker want het kampioenschap ligt voor het grijpen. 
    
   De eerste helft start moeizaam. Of komt het nu dat ROG toch wat de fanatiekere ploeg is. Toch opent Myrthe de openingscore 1-0 maar ROG weet al snel de 1-1 gelijkmaker te maken. Mmmm dit is niet wat wel in gedachten hadden. Gelukkig is ROG niet trefzeker en daar weten Myrthe en Iris een opening te vinden door het goede verdedigingsspel van ROG. De score loopt op naar 4-1. Een beetje lucht zou je zeggen maar ROG knokt door en weet veel kansen te creëren. Maar Aalzten, Germer en Jelmer zorgen er gelukkig voor dat ze verdedigend goed bij de les zijn en niet alle ballen erin gaan.Uiteindelijk zijn het Lianne en Myrthe die de score uitbreiden voor een 8-4 ruststand. 
    
   In de 2de helft blijkt ROG nog steeds de fanatiekere ploeg. Er worden veel ballen ertussenuit gepikt. Wat niet had gehoeven als Flamingo's E2 iets rustiger en sneller was geweest. Hierdoor weet ROG de spanning erin te houden. Toch weet de E2 zich te herpakken en hun rollen in het veld weer te herpakken. Germer en Aaltzen creëren veel kansen en lopen prima in. En weten de score uit te breiden naar een 10-6 voorsprong. Het lijkt erop dat we volgende week voor het kampioenschap gaan spelen. Dit blijkt ook zo te zijn. Jelmer, Lianne,  Myrthe en Iris weten in de laatste 10 minuten alle vier te scoren. De einstand wordt dan ook 14-6 is het voordeel van de E2. Een mooie overwinning waar zeker voor gespeeld moest worden. 
   De strafworpen werden een 2-2 gelijke stand. 
    
   1 oktober om 10:00u kampioenswedstrijd. Wees allen welkom!!!
    
   Iris van der Lei