/
  • Flamingo's 4 wint overtuigend van Sparta 3 - 10 sept '16

   Op deze mooie zomeravond mocht het 4e van Flamingo's afreizen naar Groningen. Namelijk naar Zevenhuizen. Hier mochten we aantreden tegen het gezellige Sparta. De reis begon al goed, want Wieger had z'n cabrio mee. Sydo, die mee was als reserve, had alvast wat krachtvoer tijdens het ritje gegeten. Dit doordat hij al staande achterin de cabrio z'n mond open trok, en tijdens het schreeuwen een paar vliegjes naar binnen heeft gekregen. Hij was er in ieder geval klaar voor!

   Intussen waren we aangekomen in Zevenhuizen. Na een korte bespreking en het wekelijkse mopje, deze week verzorgt door Sita, maakten we ons op voor de spannende wedstrijd. We hadden namelijk de eerste al met overtuigende cijfers gewonnen, en waren dat deze week eigenlijk ook van plan.

   Om 18:30 begonnen we, heel slecht. Het stond namelijk na de eerste aanval al 1-0 voor Sparta door het verdediging vak bestaande uit Wietze-Gerrit, Jelmer T, Ineke en Sita. Gelukkig wist het aanval vak van Mariska, Julia, Sieb en Wieger het gelijk weer op 1-1 te zetten door een mooie doorloopbal van Mariska. Jawel... een doorloopbal, u leest het goed. Het scoren verliep de eerste helft niet heel lekker, maar goed genoeg om voor te staan. In de 25ste minuut scoorde WG de 1-6, door een mooi samenspel met Jelmer T. Verder wist Sparta nog 3 keer te scoren voor de pauze, en wij nog 2 keer. Wieger wist namelijk 2 verre afstandertjes erin te pissen.

   Na een bakkie thee, mochten we weer het donders grote veld betreden. Wieger had de smaak goed te pakken en mikte er na 3 minuten spelen weer een kleine kans in. Julia wist ook niet van ophouden, en maakte haar 3e doelpunt. Dit was een inloopbal. Harm was er inmiddels ingekomen voor WG, die goed door z'n enkel was geklapt. Het scoren hield maar niet op. Mariska wist er nog een mooie uitstarter in te mikken en even later wist Jelmer T er een mooie in te gooien, door een fantastische combinatie met Harm. Met nog 5 minuten te spelen stond het al 7-20 in het voordeel voor ons op het bord. Mwah, die was wel binnen dachten we. Oke, nog eentje scoren dacht Sieb. Hij sloot de doelpunten reeks af met een mooi doelpunt van afstand. Sparta wist nog 3 keer te scoren in de 2e helft. De eindstand werd 7-21. Winst was gelukkig binnen voor Flamingo's 4.

   Op naar de derby van volgende week.. Flamingo's 4-Invicta/Frigro 3. Om 17:00u thuis op de Swadde!

   Puntenmakers: Julia 5, Wieger 4, Mariska 3, Sieberen 3, WG 2, Ineke 2, Harm 1.

   Sita Veltman